upala ovojnice tetive - kalcifikacija na palcu-triger finger

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
konus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 4:14 pm

upala ovojnice tetive - kalcifikacija na palcu-triger finger

Post od konus »

prošle godine u maju mesecu sam oboleo sa gore navedenom dijagnozom, bol je bio u laktu i palcu leve ruke.
išao sam na terapiju međutim stanje se pogorsalo i preslo u triger finger - palca, u zglobu palca je doslo do kalcifikacije.
terapijom sam rešio ove probleme.

Međutim sad mi se javlja novi problem, bol u ramenu i sad na srednjem prstu (na samom početku prsta) ispupčenje, verovatno ponovo kalcifikacija.

Interesuje me da li mi možete reci koji je uzrok ovim pojavama i da li se nekom ishranom ili nekim vitaminima može sprečiti pojava taloženja kalcijuma i makar povećati sposobnost organizma da izbacuje tako nastao kalcijum.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Mozda bi bilo dobro da proverite i stanje vratne kicme. Degenerativne promene na vratnoj kicmi cesto dovode do bolova u ramenu, laktu i sakama, a nekada i duz cele ruke. Naravno, uvek je moguce da se radi i samo o kalcifikaciji, ali je moguce da imate i udruzeni problem pa lecenje samo jedne stvari nece dati pun efekat.
konus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 4:14 pm

Post od konus »

HVALA
ivanarakic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 22, 2009 2:27 pm

Post od ivanarakic »

interesuje me koje su to masazne terapije jer tu dijagnozu ima moj sin od godinu i po dana.
unapred zahvalna mama.
Odgovori