Uganuo sam nogu...

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Smenkare
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 11:36 pm

Uganuo sam nogu...

Post od Smenkare »

Jutros sam uganuo nogu u čuklju. Nogu sam savio na unutra. Mogu da hodam, da se oslonim na nogu i da je pomeram gore dole, delimično ograničeno. Pokretljivost na unutra-spolja, dakle onako kako je uganuta, je nešto manja. Nemam bolove kada je noga u horizontali, a ako je spuštena vrlo blagi bol osećam. Otok postoji samo na čuklju, odnosno oko njega. Nema modrice.

Zamolio bih za savet oko prikladne obloge ili masti kako bih ovo što pre sanirao.

Hvala vam unapred.
bobanbmw318i
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 28, 2006 12:13 pm

Post od bobanbmw318i »

Ocigledno nije ozbiljnija povreda, zaledi casu od jogurta izvadi led uhvati ga sa nekom krpom i masiraj ceo skocni zglob 10 min. zatim peskirom umotaj zglob da se vrati na normalnu temperaturu isto oko 10 min. Ovo ponavljaj 3 puta dnevno. od gelova koristi fastum ili nimulid gell.
Smenkare
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 11:36 pm

Post od Smenkare »

Najlepse hvala na savetu.
Odgovori