stopalo
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Feb 24, 2008 10:45 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
stopalo
molim za stručno mišljenje uradio sam rtg lijevog stopala gdje kaže: na rtg snimku lijevog stopala u st.projekcijama,isto je uredne koštane strukture i mineralizacije.Uoče se degenerativne promjene na I metatarzofalangealnom zglobu palca.Na planetarnoj strani stopala uoči se manja SPINA CALCANEI KAO I OSIFIKACIJA PRIPOJA Ahilove tetive-Spina Ahilis tendinis
Osteoarthrosis art metatarzofalangealis I L SIN
Spina tendinis Ahilis calcanei
ovako doslovce piše na nalazu
Molim stručan odgovor
Osteoarthrosis art metatarzofalangealis I L SIN
Spina tendinis Ahilis calcanei
ovako doslovce piše na nalazu
Molim stručan odgovor
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
Sve tri pomenute stvari odgovaraju degenerativnim promenama na stopalu. Medjutim, od samog opisa snimka je mnogo vaznije kakve tegobe imate jer ima osoba sa "jezivim" rentgenskim snimcima koji imaju minimalne tegobe, kao i osoba sa skoro normalnim snimcima, cije su tegobe jako izrazene.
Sem toga, u opisu snimka nigde nije naveden stepen degenerativnih promena zgloba, kao ni velicina "trna" na petnoj kosti i pripoju Ahilove tetive.
Sem toga, u opisu snimka nigde nije naveden stepen degenerativnih promena zgloba, kao ni velicina "trna" na petnoj kosti i pripoju Ahilove tetive.
-
- Novi član
hvala na odgovoru...Sa vremena na vrijeme imam blage bolove u predjelu između prstiju i stopala koji se ponekad prenose na skočni zglob.Bolovi nisu toliko veliki pa mi ne predstavljaju neki veliki problem trenutno ali sa obzirom da imam 35 godina strah me da kasnije nebude nekih većih problema.Inače doktoru sam se javio iz razloga što sam imao bolove i to pri nošenju jedne vrste cipela (zimskih)koje su malo teže i za koje sam imao osjećaj da mi "nisu po mjeri".Šta znači trn na petnoj kosti i kako da znam stepen degenerativnih promjena odnosno koji snimak da napravim.Uz sve dijagnoze koje su uspostavljene na ovom snimku da li trebam da provodim neku terapiju molim odgovor.Unaprijed VELIKO HVALA....................... 

-
- Stalni član
- Kontakt:
Ako su vam tegobe blage i povremene, mislim da nema potrebe za nervirnjem. Vrlo ste lepo primetili da su najizrazenije bile kada ste nosili odecu koja vam nije odgovarala, sto moze da bude i glani uzrok vasih tegoba.
Sto se tice odredjivanja stepena degenerativnih promena, mislim da je zgodnije da to prepustite rentgenologu ili ortopedu. To se moze videti i na standardnim snimcima. Cim u opisu snimka nije spominjan stepen promena, pretpostavljam da su blage.
"Trn" na petnoj kosti nastaje na mestu pripajanja tabanske fascije (na donjoj strani petne kosti) ili Ahilove tetive (gornja strana kosti). Najcesce nastaje kao posledica "zapanjenja" pripoja zbog prevelikog ili neadekvatnog opterecenja.
Sto se tice odredjivanja stepena degenerativnih promena, mislim da je zgodnije da to prepustite rentgenologu ili ortopedu. To se moze videti i na standardnim snimcima. Cim u opisu snimka nije spominjan stepen promena, pretpostavljam da su blage.
"Trn" na petnoj kosti nastaje na mestu pripajanja tabanske fascije (na donjoj strani petne kosti) ili Ahilove tetive (gornja strana kosti). Najcesce nastaje kao posledica "zapanjenja" pripoja zbog prevelikog ili neadekvatnog opterecenja.
-
- Novi član
veliko H V A L A za Vaš odgovor.Sve što me interesovalo ste mi rekli i mogu Vam priznati da ste pravi profesionalac.Sada mi je puno lakše i sve mi je jasno što se tiče mojih dijagnoza.Daj bože da ovakvih stručnjaka kao što ste VI IMA JOŠ NA OVOM FORUMU,mislim na savjesne doktore!!!!!!!!!!!!!
H V A L A

H V A L A

Stopalo
E ovako imam jedan problem a ni sam ne znam ni sta je ali me pomalo plasi. Pocelo je pre par dana kada sam osetio na levom stopalu mali bol, vise peckanje. Evo vec treci dan bol se pojacava ali kad bas nagazim na tu nogu i onako na sredini stopala sa donje strane. Kao da mi je milion iglica zabijeno dole. Ali nemam nista.
-
- Stalni član
- Kontakt:
Re: stopalo
Da li bi mogli da mi objasnite ovaj rezultat?
Hvala unapred.
RTG OBE ŠAKE SA ARC U OBA PRAVCA
Jukstartikularna osteoporoza snimljenih kostiju.
Subhondralna skleroza zglobnih površina sa suženjem zglobnih prostora pip izraženije dip zglobova obostrano.
RTG STOPALA SA ATC U DVA PRAVCA
zGLOBNI PROSTORI OBA atc ODRŽANE ŠIRINE.
Subhondralna skleroza zglobnih površina sa suženjem zglobnih prostora pip i dip zglobova ll-V prsta obostrano.
Vidljive osifikacije pripoja ahilove tetive obostrano i sitna spina calcanei desno.
Hvala unapred.
RTG OBE ŠAKE SA ARC U OBA PRAVCA
Jukstartikularna osteoporoza snimljenih kostiju.
Subhondralna skleroza zglobnih površina sa suženjem zglobnih prostora pip izraženije dip zglobova obostrano.
RTG STOPALA SA ATC U DVA PRAVCA
zGLOBNI PROSTORI OBA atc ODRŽANE ŠIRINE.
Subhondralna skleroza zglobnih površina sa suženjem zglobnih prostora pip i dip zglobova ll-V prsta obostrano.
Vidljive osifikacije pripoja ahilove tetive obostrano i sitna spina calcanei desno.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 22, 2014 9:25 am
Re: stopalo
molima za odgovor
obj otoka i jak bol u predelu baez V MT kosti,NV nalaz ure4dan RTG prelom pri bazi V MT kosti bez dislokacije na prijemu .Na snimku se nevidi nikakv prelom pritome me i nije ni bolelo samo malo oteko i nista strasno a oni mi odma stavili longetu!!! 3 nedelje treba da nosim da li je to tako ili ih samo mrzi da gledaju malo bolje?
obj otoka i jak bol u predelu baez V MT kosti,NV nalaz ure4dan RTG prelom pri bazi V MT kosti bez dislokacije na prijemu .Na snimku se nevidi nikakv prelom pritome me i nije ni bolelo samo malo oteko i nista strasno a oni mi odma stavili longetu!!! 3 nedelje treba da nosim da li je to tako ili ih samo mrzi da gledaju malo bolje?