Imam 55.god.U posljednjih godinu dana imam velike glavobolje,boli me vrat ,imam blagu nesvjesticu i nepodnosljive bolove u glavi.Bol je svakodnevni,imam osjecaj kao da mi je lice oteceno.Desni zglob mi otice i imam osjecaj kao da mi lijeva strana ponekad trne.Nemam snage i osjecam veliku malaksalost.Kada spavam ,bol me probudi,onda ustanem i kad pocnem da hodam ,osjecam olaksanje.
Prije 15 god.imala sam slicne bolove i doktor mi je rekao da se radi o pocetku spondiloze vratne kicme.
Koristila sam tablete erazon i problemi su nestali.
Zanima me da li se spondiloza ponovo pojavila ,nakon toliko dugo vremena ,ili je nesto drugo u pitanju.
Molim vas ako mozeta da mi odgovorite i ako mozete da mi preporucite koje lijekove da koristim.HVALA
A.BORKOVIC
spondiloza
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Postovana,
Jednom spondiloza - uvek spondiloza. Ovaj degenerativni proces moze samo da se uspori, nikako da se "izleci". Erazon (piroksikam, ROXICAM) je dobar, ali pokusajte sada sa NIMESULIDOM (NIMULID) ili MELOKSIKAMOM (MOVALIS). Osim spondiloze koja moze da uzrokuje slabost cirkulacije, spazam misica i tegobe takozvanog "cerviko-cefalicnog sindroma", moguce je da imate i blaze cerebrovaskularne poremecaje nevezane za spondilozu. U tom kontekstu predlazem uzimane lekova za cirkulaciju (na primer, preparati bilje Ginko Biloba, kapsule od 120mg, 1xdnevno)... Uvece uzimajte TETRAZEPAM, lek koji je miorelaksans i blagi sedativ. Uradite lab analize, kontrolni RTG vrata i doppler krvnih sudova vrata. Neuroloski pregled je dobrodosao, ali ga moze obaviti i dobro obuceni lekar opste medicine.
Pozdrav!
Jednom spondiloza - uvek spondiloza. Ovaj degenerativni proces moze samo da se uspori, nikako da se "izleci". Erazon (piroksikam, ROXICAM) je dobar, ali pokusajte sada sa NIMESULIDOM (NIMULID) ili MELOKSIKAMOM (MOVALIS). Osim spondiloze koja moze da uzrokuje slabost cirkulacije, spazam misica i tegobe takozvanog "cerviko-cefalicnog sindroma", moguce je da imate i blaze cerebrovaskularne poremecaje nevezane za spondilozu. U tom kontekstu predlazem uzimane lekova za cirkulaciju (na primer, preparati bilje Ginko Biloba, kapsule od 120mg, 1xdnevno)... Uvece uzimajte TETRAZEPAM, lek koji je miorelaksans i blagi sedativ. Uradite lab analize, kontrolni RTG vrata i doppler krvnih sudova vrata. Neuroloski pregled je dobrodosao, ali ga moze obaviti i dobro obuceni lekar opste medicine.
Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.