Vec par meseci idem na pilates i odgovara mi ali sam juce prilikom treninga nepravilno radila trbusnjake i puno "cimala" iz vrata. Osetila sam zamor i blagi bol, ali sve se pogorsalo nocas kad sam se u snu htela okrenuti na drugu stranu-osetila sam jak bol, kao da se nesto previse zateglo. Bol je trajao celu noc, a ni jutros nije nista bolje. Pokreti su mi ograniceni, bol je negde na spoju trapeziusa i kljucnjace i negde pri spoju sternocleidomastoideusa i kljucnjace, samo sa desne strane. Lakse mi je kad privucem glavu desnom ramenu, kao da su mi tad misici manje zategnuti.
Imam 26 godina i do sada nisam imala problema na tom polju, vezbam redovno ali umereno. Molim vas odgovorite mi da li ovo lici na previse istegnut misic ili nesto drugo i sta sama mogu da preduzmem. Da li ovu povredu grejati, da li hladiti, da li da odlozim treninge za neko vreme ili dok bol potpuno ne prodje - i najvaznije, koliko brzo mijalgije prolaze, za koliko vremena mogu da se nadam da ce ovo prestati.
Hvala!
spoj trapeziusa i klavikule
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
A kako si to radila trbushnjake???
Znash li koji mishici rade koje pokrete vrata pa da ih definishesh zasigurno?
U sedecem polozaju kada uradish fleksiju vrata i glave prema trupu, to rade obostrano m. strenocleidomastoideus, da li tako osecash bol i gde i kog intenziteta?
Kada,opet sedeci polozaj, radish pokret bochne fleksije vrata i glave, tj pomeranja glave u stranu, sa koje strane boli vishe, ako ima bola uopshte?
I treci pokret je rotiranje glave i vrata, isto koja strana je bolnija?
Onda uradi izdizanje ramena, prvo jedno pa drugo i javi da li ima bola i gde?
M. trapezius se ne pripaja na claviculi vec na scapuli tj lopatici.
Na kljuchnoj kosti se pripajaju m.pectoralis maior, m. sternocleidomastoideus, m. subclaviculare, m. deltoideus sto se tiche ramenog dela mishica!

Znash li koji mishici rade koje pokrete vrata pa da ih definishesh zasigurno?
U sedecem polozaju kada uradish fleksiju vrata i glave prema trupu, to rade obostrano m. strenocleidomastoideus, da li tako osecash bol i gde i kog intenziteta?
Kada,opet sedeci polozaj, radish pokret bochne fleksije vrata i glave, tj pomeranja glave u stranu, sa koje strane boli vishe, ako ima bola uopshte?
I treci pokret je rotiranje glave i vrata, isto koja strana je bolnija?
Onda uradi izdizanje ramena, prvo jedno pa drugo i javi da li ima bola i gde?
M. trapezius se ne pripaja na claviculi vec na scapuli tj lopatici.
Na kljuchnoj kosti se pripajaju m.pectoralis maior, m. sternocleidomastoideus, m. subclaviculare, m. deltoideus sto se tiche ramenog dela mishica!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Uh onda sam se propisno nalupetala. Meni se ucinilo sa slike da se trapez spaja sa kljucnjacom.
Nemam bolove u vratu, ni pri jednom od tih pokreta vec oko ramenog zgloba i u samom trapezu najvise kad podignem ruku kao kad bih zelela nesto da dohvatim.Boli me i kad lezim na ledjima pa kad hocu da ustanem. Pri savijanju vrata osetim samo zatezanje kao upalu misica, ali nema nekog bola.
Ne boli me toliko pri izdizanju ramena, vec vise kad pustim ruku da slobodno visi pored tela i onda ona svojom tezinom vuce na dole i to me dosta boli.
Je li resenje mirovanje ili ipak neke blage vezbe?
Nemam bolove u vratu, ni pri jednom od tih pokreta vec oko ramenog zgloba i u samom trapezu najvise kad podignem ruku kao kad bih zelela nesto da dohvatim.Boli me i kad lezim na ledjima pa kad hocu da ustanem. Pri savijanju vrata osetim samo zatezanje kao upalu misica, ali nema nekog bola.
Ne boli me toliko pri izdizanju ramena, vec vise kad pustim ruku da slobodno visi pored tela i onda ona svojom tezinom vuce na dole i to me dosta boli.
Je li resenje mirovanje ili ipak neke blage vezbe?
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mirovanje, deep relief gel i procice to!
Istegnuce mishichnih vlakana s eupravo manifestuje senzacijom koja podseca na upalu mishica, tj upala mishica i jeste istegnuce vlakana !
A vezbanje preko upale je pogubno za mishicna vlakna!
Istegnuce mishichnih vlakana s eupravo manifestuje senzacijom koja podseca na upalu mishica, tj upala mishica i jeste istegnuce vlakana !

A vezbanje preko upale je pogubno za mishicna vlakna!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.