Smrskana fibula

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
marre86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 06, 2013 4:02 pm

Smrskana fibula

Post od marre86 »

Pozdrav. Imam 27 god. Juna ove god imao sam tesku saobracajnu nesrecu, pri cemu sam zadobio otvoren prelom skocnog zgloba desne noge. Istu noc sam primljen i operisan na VMA... Ugradjen mi je jedan sraf u zglob, i stavljen spoljni fiksator mitkovic. Ujutro mi je doktor rekao da imam dosta nezgodan prelom i da mi je fibula smrskana. Proveo sam 14 dana u bolnici a zatim pusten na kucno lecenje sa uredno zaraslim ranama. Pre par dana, tacnije posle tacno 100 dana nosenja, fiksator mi je skinut, i privremeno stavljena longeta da bi mogle da se previju rane nastale od fiksatora. Zatim bi trebalo da mi stave gipsanu cizmu sa petom, sa kojom, kako mi je doktor rekao bi trebalo da se potpuno oslanjam na nogu. E sad, problem je u tome, sto iako sam laik, na rengenskom snimku, smrskana fibula i dalje deluje smrskano, bez znacajnijeg pomaka. Iako imam veliko postovanje prema vma kao instituciji, i prema lekarima koji tamo rade, nije mi jasno da su tu kost samo tako ostavili da se sama spaja i regenerise, i to naravno jako tesko ide. To me naravno prilicno psihicki opterecuje. Moje pitanje je da li je neko imao slicnu povredu(znam da je sve individualno od osobe do osobe). i da li bih trebao da odem kod jos nekog doktora da dobijem drugo misljenje ili eventualno kod nekog privatnika? Izvinjavam se na opsirnosti i hvala unapred na odgovorima!
Odgovori