Taj problem imam vec duzi niz godina. "Skripe" mi pri pojedinim ili svim pokretima kolena, vratni prsljenovi skripe poput zrvnja i to pri svim okretima i pokretima, po nekad skripi jedan od vilicnih zglobova.
Sa vratnim prsljenovima sam pocela da imam probleme jos pri kraju studija. Sada imam blizu 40 godina. Jedno vreme sam isla na fizoterapiju. Pre toga je uradjen rentgenski snimak, koji je pokazao da su mi vratni prsljenovi malo sabijeni i da je delom izgubljena fizioloska krivina vrata.
Vrat ni zglobovi me ( jos uvek ) ne bole, osim vrata kada osecam da mi se zbog stresnih situacija u zivotu "zgrce" rameni misici, u kojima se i pod prstima tada mogu osetiti bolni "cvorici" koje razbija dobra masaza i fizioterapija. Znaci, napetost mi se na neki nacin gomila u misicima ramene regije.
Medjutim, zglobovi su poseban problem. Brinem se u kakvom li mi je stanju zglobna hrskavica i da li cu jednoga dana ( uuuuhhhh! ) postati nepokretna zbog toga ?!?
Napominjem da nisam gojazna, dosta sam gipka, krecem se dovoljno ( mozda samo cesce treba da radim vezbe ) i zdravo se hranim.
Da li postoje neke lekovite materije ili vrste hrane koje mogu pomoci u slucaju problema sa zglobovima?
Imate li neke druge korisne savete?
Hvala unapred.
Skripanje veceg broja zglobova
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato