Tragajuci za nekim odgovorima na netu dosao sam do ovog sajta i volio bih da dobijem neki konkretniji odg na moj problem.
Problem je sledeci...
Prije godinu i 11 mjeseci sam dozivio tesku povredu na utakmici,isto je skocni zglob u pitanju. Dijagnoza : lom fibule i veliko ostecenje ligamenata. Neki ligamenti su parcijalno tj djelimicno osteceni a neki skroz prekinuti,jako teska povreda je bila. S obzirom da se sportom (fudbalom) bavim od sedme godine (sad su mi 24) i da sam prosao dosta toga i vidio mnogo povreda mojih kolega bio sam jako puno upucen u moj problem. Ali ni u najruznijem snu nisam sanjao da cu probleme nastale povredom da osjecam i poslije skoro dvije god.
Nekad su bolovi nepodnosljivi, Posto se bavim profesionalno fudbalom i jako sam uspjesan (barem bio prije povrede) zbog tih problema nisam u stanju da pruzim ni 70 % svojih mogucnosti a nekad ni cijelih 40 - 50 % !! Osjecam da nemam stabilnost u zglobu.npr. cucanj ne mogu da odradim bez velikog bola (istina ima trenutaka kad i cucanj mogu uraditi bez velikog bola ali ti trenuci su rijetki!),otok se cesto pojavljuje,elasticnost zgloba nije ni 80 % od zdrave noge,sa otokom ni toliko.Uglavnom,neke moje glavne karakteristike poput skoka ili brzine u velikoj mjeri su smanjene zbog zgloba! Sta da radim i ima li mi spasa???
E da,operaciju nisam radio,rekli su mi da nema dislokacije i da je dovoljan gips da se to poslaze kako treba.Od nalaza imam sve,od rendgena do magnetne..Inace jako puno radim,treniram u nadi da ce sve to biti proslost ali za sada.. Aktivno igram i dalje,treniram,igram utakmice,sve je kao normalno ali nije,jer niko ne zna s kakvim problemima i bolovima ja sve to izdrzavam..
Zato mi treba jedan PRAVI savjet(losih je bilo i previse!),kome da se obratim,gdje,kako...
HVALA UNAPRIJED!!!