Skljocanje u zglobovima

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
subject117
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 13, 2006 5:08 pm

Skljocanje u zglobovima

Post od subject117 »

Nadam se da nisam promasio oblast, ali ako nije za ortopediju onda je za fizijatriju :)
Treniram karate 12 godina (imam 22), a vec dugo mi jedan skocni zglob "krcka" ili "skljoca" (ocigledno ne znam pravi izraz) kada okrecem isti. Da li neko zna zasto se tako cuje i da li ce to kasnije boleti? Da li se moze nesto uciniti?
Imam jos jedan, mozda i veci problem. Samo levo rame me ponekad boli, a ponekad ne, ali uvek mi skljoca. Na primer, kada odrucim i okrecem ruku oko ose koja ide kroz duzinu ruke. Znaci, ne kada kruzim rukama, vec ruka stoji ispruzena i u tom polozaju je okrecem samo oko ose koja bi isla kroz tu ruku, naizmenicno menjajuci smer okretanja. Hm, valjda je neko razumeo :) Na fizijatriji u studentskoj poliklinici su mi rekli da mi je ostecena hrskavica i predlozili uzimanje glukozamina. Medjutim, doktor je doneo dijagnozu u delicu sekunde, pa mi je to malo sumnjivo. Ali pod pretpostavkom da je u pravo, moze li stvarno ovaj tretman da pomogne i da li moze nesto lose da izazove (uzgred budi receno, nije bas jeftin).
pozdrav
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Skljocanje najcesce uopste nije rezultat degeneracije hrskavice, vec posttraumatskih zadebljanja tetiva i ligamenata, koja prelaze preko drugih anatomskih struktura. Uglavnom su takvi "zvucni fenomeni" potpuno bezazleni. Pozdrav od vezbaca borilackih vestina koji ima slicne skljocave sake, kolena, vrat...

Ivica Zdravkovic,
6. DAN Jujutsu, 5. DAN Kenjutsu, 3. DAN Judo, 1. DAN Karate

(dobija batine od cerkice i sincica SVAKI DAN)
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori