Rame,problem!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
ZimiZiki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 08, 2013 9:06 pm

Rame,problem!

Post od ZimiZiki »

Jel mozete molim vas da mi pomognete,imam problem sa desnim ramenom,koje cestoo ispadne i vrati se samo,posle minut,ali izuzetno boli jedno 5dana,nakon toga.Vec 5put mi je ispalo za 6meseci. Kad sam se obratio ortopedu,nije mi cak ni snimak napravio,rekao mi samo da ojacam ramena,mada ne vidim poboljsanje od toga.Cim napravim nagli pokret samo krcka.Da li postoji negde gde mogu detaljno pregledati rame?
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: Rame,problem!

Post od terapeut »

Koje vezbe su vam date za stabilizaciju ramena i koliko puta do sada je ispadalo.Mozda je potrebno promeniti vezbe koje radite .
ZimiZiki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 08, 2013 9:06 pm

Post od ZimiZiki »

Nazalost ne bih mogao recima da opisem vezbe,po vasem odgovoru bih zakljucio da se i vi slazete,da to samo jacanjem ramena-vezbama moze spreciti? I jel mozete da mi kazete, gde mogu raditi detaljniji pregled ramena?
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

Detaljan pregled ramena moze da vam odradi bilo koji dobar fizioterapeut i da tacno odredi koje vezbe su indikovane za iskliznuce kapsule.Vezbe za rame su vrlo delikatne i moraju se dobro dozirati,sto sve naravno zavisi od dobre dijagnostike.
Npr.

http://www.youtube.com/watch?v=FvzELdpm ... SPRF0Q9EGI

Pozdrav
Tatjana M.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 10, 2013 10:15 pm

Post od Tatjana M. »

Da li ste culi za kinesio tejping...? To su elasticne trake koje pomazu u rehabilitaciji mekih tkiva, koriste ih sportisti, izmedju ostalih i Novak Djokovic. Na srecu, od nedavno postoje i kod nas. Predlazem vam da se detaljnije informisete na linku: http://arcobalenosrbija.wordpress.com/2 ... io-taping/, tamo imate kontakt telefon i video klip na tu temu.
Pozzz.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

Kinesiotaping je kod nas prisutan od 2003.godine kada je prva grupa fizioterapeuta (nas 20 ) zavrsila kod g-din Kenso Kase,zacetnika i pronalazaca kinesiotapinga.Pa ako je 2003.odnedavno onda nista :D
Tatjana M.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 10, 2013 10:15 pm

Post od Tatjana M. »

terapeut napisao:Kinesiotaping je kod nas prisutan od 2003.godine kada je prva grupa fizioterapeuta (nas 20 ) zavrsila kod g-din Kenso Kase,zacetnika i pronalazaca kinesiotapinga.Pa ako je 2003.odnedavno onda nista :D
Svaka cast! znaci postoji odavno... :D Nisam znala tacnu godinu, ali poznajem nekog od vasih kolega, koji uspesno nastavljaju praksu kinesiotjpinga.
Zahvaljujuci ovom forumu, ljudi mogu da saznaju vise o tome...
Pozzz.
Odgovori