problem kuka

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
jasminaal
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 13, 2006 10:47 am

problem kuka

Post od jasminaal »

molim Vas da mi pomognete oko traženja rešenja moja dijagnoza je DYSPLASIO COXAE CONG.DEX.,DOKTORI MI PREDLAŽU OPERACIJU ALI JE PROBLEM ŠTO IMAM PROCES NA BUTNOM MIŠIĆU ,VIŠE PUTA SAM OPERISAVALA MIŠIĆ PODKOLENICE TAKO DA GA SKORO I NEMAM.iNTERESUJE ME DA LI U SVETU POSTOJI NEKA NOVA TEHNIKA OPERACIJE DA NE IDE PREKO BUTA I NEKA DRUGA VRSTA KUKA ,,PRIRODNI KUK,,.DALI MI MOŽE ŠKODITI VOŽNJA SOBNOG BICIKLA JASMINA
djolek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 9:16 pm

Post od djolek »

Mislim da voznja bicikla ne bi trebalo da ti odnogne,(samo ako ga ne budes vozila pod velikim opterecenjem). Tako nesto i plivanje aktiviraju sve misice ali ne opteresuju ni jedne konkretno, najbitnije je da ti ne opterecuju kukove.Sto se tice savremenijih operacija, ko nas ne verujem da su napredovali nesto puno po tom pitanju, ali ti ne bi bilo lose malo da smuras po internetu, mozda i pronadjes neki konkretan odgovor nekog doktora i sl.
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Post od remi »

Zdravo,

I ja imam istu dijagnozu: displastične kukove, sa izraženom deformacijom zglobova kuka (tačnije, ja bukvalno nemam kukove). Ono što meni pomaže je aktivna vožnja bicikla ("skinula sam se sa diklofena" tek kad sam počela da vozim po 20-30km dnevno /1-2h/, u proseku), tako da možeš da probaš. Jedino, moraš da povedeš računa o opterećenju (prenosu) da ne oštetiš kolena. U svakom slučaju, ugradnju veštačkog kuka nećeš moći da izbegneš. Ovo sa biciklom je samo PRIVREMENO rešenje (kao i kod mene, i mene uskoro čeka operacija, s tom razlikom što su moji mišići OK).

Interesuje me tvoje iskustvo (od kada to traje; kod mene je posledica urođenog iščašenja).
Odgovori