prelom prsta na nozi

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
nadica91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 31, 2013 8:53 pm

prelom prsta na nozi

Post od nadica91 »

Zdravo,pre nesto vise od 4 nedelje povredila sam do mali prst na desnom stopalu.na prvom pregledu mi je navedena dijagnoza Contusio digiti pedis sine laesione unugis S90.1...kada sam otisla na kontrolu jer bol nije prestajao na ponovnom snimku je ipak utvrdio da je u pitanju prelom ili naprsnuce ne znam ni sama i stavio mi je zavoj na 2 ned...dg:stres fractura phalangae...prst je i nakon skidanja zavoja natecen cak i u donjem delu,od obuce nista sem japanki ne mogu da obucem jer se stvara neprijatan bol,zanima me duzina oporavka za taj tip povrede?....i primetila sam da mi se oko kosti tog prsta stvorile kao grmujice ako sam se dobro izrazila koje osecam unutra:)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: prelom prsta na nozi

Post od aa_aca »

Да ли су снимили прст? Да ли је правилно срастао?
nadica91
Novi član
Novi član

Post od nadica91 »

nisu mi8 snimili nakon sto sam skinula taj gips zavoj kao..prst je ostao naduven ali ne previse vec kao da ce ostati takav citav zivot...nista sem japanki ne mogu da obucem ili obuce koja je izzetno siroko...i imam probadanja u stopalu ne tako cesto ali osecam da me kost boli ne znam kome da se obratim dalje da li fizikalna terapija moze da pomogne u tome?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Како физикална терапија када се не зна да ли је кост правилно срасла?! То ипак треба да се сними и нема баш никаквог разлога за избегавање.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Bez dobre fizikalne terapije necete se oporaviti.Cudi me da vas nisu uputili odmah po skidanju gipsa na istu...
nadica91
Novi član
Novi član

Post od nadica91 »

sad su mi rekli da ipak nije prelom nego iscasenje prsta stim da je on naduven i dalje i da se ne daj fizikalna za to jer su sitne kosti ne znam sta da radim?...ne razumem zasto otok i dalje ne spada..hvala svakako na savetima:)
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Jel to neka sala!!??Ne daju terapiju za sitne kosti!!??Ko je i gde izvalio takvu glupost!?Posebna grana rehabiliticaije je podijatrija i bavi se samo rehabilitacijom stopala jer je stopalo najvazniji elemenat covekove stabilnosti .
kada covek ima kamencic u cipeli sigurno cete primetiti da hramlje,a kad mu se kuk raspada od degenerativnih procesa mozete i da ne primetite,prema tome stopalo je stub covecjeg organizma pa se prema njemu tako i ponasajte.
nadica91
Novi član
Novi član

Post od nadica91 »

tako su mi rekli u urgentnom a kasnije sam se lecila tj dolazila na kontrole na polikliniku klinickog centra ortopedija...jel nije kasnom da ja sada posle mesec i nesto idem na fiziklanu treapiju privatno,molim vas stvarnos am se zabrinula a nemam kome da se obratim na drugim strana mi svi pricaju samo vreme je potrebno u sta ja ne verujem nesto????
Odgovori