Povreda kolena i stopalaa!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
punisherfilip1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 15, 2013 10:13 pm

Povreda kolena i stopalaa!

Post od punisherfilip1 »

Pre 15 dana sam pao sa nekog motorcica i udario desnu nogu ( kolenom i stopalom u betonsku ogradu)....pokusao sam da se oslonim na nogu ali nisam mogao....otisao sam u bolnicu oni su snimili i rekli da nema preloma ali su mi stavili longetu na celu nogu (od pojasa do stopala) to sam nosio 1 nedelju otisao na kontrolu....(otok sa stopala nije spao) Doktor je rekao da skida longetu jer nije potrebna vise...kada su skinuli koleno je bilo bas oteceno...doktor je rekao da se oslanjam ali ja nisam mogao...osecao sam bol u stopalu ali doktor kaze da je sa stopalom sve u redu...rekao mi je da dodjem na kontrolu za 5 dana, (u tih 5 dana otok nije spao niti ublazio) doktor je ustanovio da je ''valjda'' kako on kaze bio mali prelom na kolenu...sta znam sta mu je to znacilo...snimio sam opet i on je rekao da smo kao zavrsili da se polako oslanjam na nogu i da idem na fizikalno..posto sam udaljen od grada tu opciju svaki dan idenja na fizikalno sam iskljucio....sada posle 10 dana od kako sam skinuo longetu otok na kolenu ne spada i kada radim sa kolenom imam neki cudaan osecaj zatezanja...ETO TO MI JE NAJ BITNIJE DA LI JE TO NORMALNO DA OTOK TOLIKO DUGO NE SPADA? MOLIO BIH NEKI STRUCAN ODGOVOR?
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: Povreda kolena i stopalaa!

Post od terapeut »

Jel stavljate led na otok?
punisherfilip1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 15, 2013 10:13 pm

Post od punisherfilip1 »

Pa nisam stavljao....mazem fastum gelom, stavljao sam kupus ali nista ne pomaze, i jos me zanima posto vidim da se razumete...posto sam povredio i stopalo..ali doktor tvrdi da nema preloma, kada probam da se oslonim na prednji deo stopala osecam tup bol sa leve strane i nema sanse da uspem da se oslonim..inace na peti nije problem, nema nikakvog bola.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Otok se najefikasnije skida ledom.Zaledite u casi od jogurta vodu sa kasicicom ili olovkom u sredini tako da dobijete "sladoled",pa njim tretirajte otecene delove 3-4 puta dnevno u trajanju 3-5 minuta.Zatim nogu uvijte u peskir i podignite i u tom polozaju odmarajte 20 minuta.
Sve ovo bi vam podrobnije objasnili da ste otisli negde na rehabilitaciju,ali sad sta je tu je.Pozdrav.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Предлажем штапић од сладоледа уместо оловке или кашичице. :D
Odgovori