Povreda kolena na fudbalu

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Aca988
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 30, 2016 1:15 pm

Povreda kolena na fudbalu

Post od Aca988 »

Povredio sam koleno pre 2 nedelje i juce sam uradio mag.rezonancu kolena i zakljucak je sledeci:

Efuzije retro i suprapatelarno. Degeneracija /potpuna fisura/, posteriorng roga lateralnog meniskusa - gradus III. Edem i raspojavanje ACL /prednjeg ukrstenog ligamenta.

Kolen me ne boli - ne pijem nikakve lekove za bolove. Jos uvek hodam sa stakama i mogu da se oslonim na levu nogu ali osecam nestabilnost.
Inace rekreativno igram mali fudbal.

Da li je potrebna operacija i kakva operacija?
Aca988
Novi član
Novi član

Re: Povreda kolena na fudbalu

Post od Aca988 »

Takje gde je najbolje to odraditi? Da li u drzavnim bolnicama moze ili prvatno jer sam cuo da je cena preko 1000e.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Ako se ne bavis sportom profesionalno,nije nuzno da operises odmah,vec mozes da krenes na terapije i jacanje misica.Postoji velika verovatnoca da ces se oporaviti do normalne funkcije,ali ces morati da pazis i da izbegavas nagle pokrete.
Ukoliko se resis za operaciju preporuka je dr Boris Vukomanovic sa Banjice.
Aca988
Novi član
Novi član

Post od Aca988 »

Ne bavim se sportom profesionalno ali moj posao zahteva makar da mogu da trcim nesmetano i druge fizicke vezbe.
Aca988
Novi član
Novi član

Post od Aca988 »

Takodje da li je potrebno operisatisamo meniskus ili moram i ligament koji je ostecen?

Koliko traje oporavak nakon operacije? Koliko operacija traje i da li se radi u lokalnoj anesteziji?
Odgovori