Povredio sam koleno pre 2 nedelje i juce sam uradio mag.rezonancu kolena i zakljucak je sledeci:
Efuzije retro i suprapatelarno. Degeneracija /potpuna fisura/, posteriorng roga lateralnog meniskusa - gradus III. Edem i raspojavanje ACL /prednjeg ukrstenog ligamenta.
Kolen me ne boli - ne pijem nikakve lekove za bolove. Jos uvek hodam sa stakama i mogu da se oslonim na levu nogu ali osecam nestabilnost.
Inace rekreativno igram mali fudbal.
Da li je potrebna operacija i kakva operacija?
Povreda kolena na fudbalu
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Re: Povreda kolena na fudbalu
Takje gde je najbolje to odraditi? Da li u drzavnim bolnicama moze ili prvatno jer sam cuo da je cena preko 1000e.
Ako se ne bavis sportom profesionalno,nije nuzno da operises odmah,vec mozes da krenes na terapije i jacanje misica.Postoji velika verovatnoca da ces se oporaviti do normalne funkcije,ali ces morati da pazis i da izbegavas nagle pokrete.
Ukoliko se resis za operaciju preporuka je dr Boris Vukomanovic sa Banjice.
Ukoliko se resis za operaciju preporuka je dr Boris Vukomanovic sa Banjice.
Ne bavim se sportom profesionalno ali moj posao zahteva makar da mogu da trcim nesmetano i druge fizicke vezbe.
Takodje da li je potrebno operisatisamo meniskus ili moram i ligament koji je ostecen?
Koliko traje oporavak nakon operacije? Koliko operacija traje i da li se radi u lokalnoj anesteziji?
Koliko traje oporavak nakon operacije? Koliko operacija traje i da li se radi u lokalnoj anesteziji?