Moj slučaj je malo čudan, bar meni tako deluje. Pre skoro 4 godine sam se povredio igrajući fudbal. Levo koleno je "prošetalo". Bol je bio užasan. Dijagnoza: istegnuti ligametni. Išao sam na terapije, mazao gelovima, led,... Kad je već trebalo da odem na poslednju kontrolu desio mi se peh prilikom silaska nizbrdo. Samo me je zabolelo i oteklo. Nisam mogao skroz da ga ispravim i savijem. Nova dijagnoza, otisao meniskus. Zakažu mi operaciju, dr Savić Novi Sad. Dok su mi radili meniskus utvrde da su mi pukli prednji ukršteni ligamenti. Potrebna nova operacija. Ali zbog dugog oporavka, koji tada, a ni do sada, nisam mogao sebi da priuštim, ja još uvek nisam otišao na tu operaciju.
Ono što me čudi je sledeće. Rekli su mi da će mi koleno propadati, biti nestabilno,... Ništa od toga. Ne igram fudbal (sanjam ga noćima), ali vozim bicikli, trčim, povremeno igram tenis (igram ga ozbiljno jer sam ga trenirao ceo život) uz bandažirano koleno, skačem sa klincima,... Nemam nikakvih problema, osim što me ponekad blago boli pri promeni vremena.
Sad se već pitam da li je dijagnoza dobra. Da li je moguće da su pogrešili? Ako je dijagnoza tačna, operacija će mi trebati kad-tad. Pretpostavljam da je bolje ranije, jer je lakše podneti kad si mlađi (sad imam 30 godina). Ali ne bih da idem ako ne treba.
Šta bi mi posavetovali?