Pitanje za gospodina Miodrga

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
emili
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pitanje za gospodina Miodrga

Post od emili »

Postovani gospodine Miodraze.Listajuci ovde ortopediju vidim da ste stvarno dobar strucnjak.A odgovorili ste mi i za spadnto stopalo.Pa vas molim da mi nesto odgovorite:Operisana sam na Banjici ugradjena mi je totalna bezcementna endoproteza "Zimer" da li se zna kakvog je kvaliteta i koliko joj je vek trajanja?Da li smem na operisanu nogu da stavim teg od 1 kg dok radim vezbe?Fizio terapeuti su mi preporucili a ja se bojim da ne preforsiram taj kuk od trenja.Sa obzirom kako sam prosla na operaciji,bolje me ubiti nego operisati ponovo.Napominjem da imam 40 godina i da sam visoka 167 i teska 63 kg.Kako taj kuk da ocuvam?Unapred zahvalna!
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Emili,
trajanje totalne proteze kuka je oko 10-15 godina, ponekad i 20. Nakon toga se ona razlabavi, i ako se ugradjuje mladjim pacijentima, sto vi svkako jeste, onda se racuna an to da ce se jednom, ponekad i 2 puta menjati. Zato se i stavlja bescementna proteza. Pacijentima iznad 60 godina se stavlja cementna.
U vezi tega od 1 kg, ne berite brigu i slobodno vezbajte.
Sve najbolje.
emili
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:15 pm

naslov

Post od emili »

Hvala vam gospodine Miodraze sto ste mi brzo odgovorili.Sto se tice odgovora jako ste me OBRADOVALI za trajanje te endoproteze.Sad barem slobodno mogu da vezbam sa tegovima,jedni su za tegove a drugi protiv.Hvala vam jos jednom i sve najbolje u zivotu!
Odgovori