Pitanje za gospodina Miodrga
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:15 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pitanje za gospodina Miodrga
Postovani gospodine Miodraze.Listajuci ovde ortopediju vidim da ste stvarno dobar strucnjak.A odgovorili ste mi i za spadnto stopalo.Pa vas molim da mi nesto odgovorite:Operisana sam na Banjici ugradjena mi je totalna bezcementna endoproteza "Zimer" da li se zna kakvog je kvaliteta i koliko joj je vek trajanja?Da li smem na operisanu nogu da stavim teg od 1 kg dok radim vezbe?Fizio terapeuti su mi preporucili a ja se bojim da ne preforsiram taj kuk od trenja.Sa obzirom kako sam prosla na operaciji,bolje me ubiti nego operisati ponovo.Napominjem da imam 40 godina i da sam visoka 167 i teska 63 kg.Kako taj kuk da ocuvam?Unapred zahvalna!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Kontakt:
Emili,
trajanje totalne proteze kuka je oko 10-15 godina, ponekad i 20. Nakon toga se ona razlabavi, i ako se ugradjuje mladjim pacijentima, sto vi svkako jeste, onda se racuna an to da ce se jednom, ponekad i 2 puta menjati. Zato se i stavlja bescementna proteza. Pacijentima iznad 60 godina se stavlja cementna.
U vezi tega od 1 kg, ne berite brigu i slobodno vezbajte.
trajanje totalne proteze kuka je oko 10-15 godina, ponekad i 20. Nakon toga se ona razlabavi, i ako se ugradjuje mladjim pacijentima, sto vi svkako jeste, onda se racuna an to da ce se jednom, ponekad i 2 puta menjati. Zato se i stavlja bescementna proteza. Pacijentima iznad 60 godina se stavlja cementna.
U vezi tega od 1 kg, ne berite brigu i slobodno vezbajte.
Sve najbolje.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:15 pm
naslov
Hvala vam gospodine Miodraze sto ste mi brzo odgovorili.Sto se tice odgovora jako ste me OBRADOVALI za trajanje te endoproteze.Sad barem slobodno mogu da vezbam sa tegovima,jedni su za tegove a drugi protiv.Hvala vam jos jednom i sve najbolje u zivotu!