pitanje za doktora Veljka Jovanovic
Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA
pitanje za doktora Veljka Jovanovic
imam 35 godina i zbog bolova u kicmi, kolenu i stopalu javila sam se ortopedu. Njegov prvobitni nalaz je Lumbiishialgi 1 dex.On mi je prepisao movalis amp 3 dana, rantusdil forte 2x1, tetrazepan 1uvece kao i rtg, i lab nalaze. Posto sam uradila rtg snimak, uradila lab. analize,i zavrsila sa terapijom kojom mi je prepisao javila sam se na kontrolu.Ortoped me je poslao kod specijaliste fizikalne medicine i rehabilitacije koja je na osnovu snimka,lab. pregleda (Fosfor mi je 1,58, Sedimentacija 18,, i Fibrinogen 4,7) ustanovila da je discopathia L5 S1, posto su mi pokreti kuka ograniceni predlozila je da uradim rtg karlice i prepisala mi sledece: Depo lemod amp 40 miligrama- 1 : Diklofenak amp- 10 kom+Bensedin amp.-10 kom ; OHB12 amp-5 kom, plus da pijem rapten duo. I kad se sve to zavrsilo normalno bolovi su bili dosta manji, na kontroli sa rtg karlice ustanovljeno je da imam i Coxarthrosis 1. dex. Ponovo pijem Rapten duo 75 1-2 dnevno, bensedin 5mm 2x1 i Beviplex 3x1, i upucena sam ponovo kod ortopeda, koji je predlozio operaciju tj ugradnju vestacke proteze desnog kuka, za septembar. Mene i dalje uzasno boli , cak i kad spavam, pa me interesuje Vase misljenje dal bi trebalo da uradim MRI snimak i koji konkretno, i dali bi i koja banja pomogla , posto ortoped mi nije prepisao nikakvu Fizikalnu terapiju, jer bi me operisao u septembru!? Unapred Hvala