Ostecenje kupole talusa!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Prince
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 26, 2012 8:27 pm

Ostecenje kupole talusa!

Post od Prince »

Aktivno se bavim atletikom vec 4-5 godina! Do sada nisam imao neke teze povrede ali pre mesec dana posle intezivnijih treninga osetio sam bol u desnom skocnom zglobu sa unutrasnje strane! Doktori su prvo posumnjali da se radi o nagnjecenju tetiva medjutim prekljuce sam isao kod ortopeda na "Banjicu" i on je rekao da po RTG snimku misli da se radi o ostecenju hrskavice tj. kupole talusa! Dao mi je da uradim magnetnu rezonancu i pominjao je nesto u vezi sa operacijom ako se to bude potvrdilo magnetnom rezonancom! Zanima me koliko to moze da bude teska povreda i koliko traje proces totalne rehabilitacije? I ako neko moze da mi predlozi neku ustanovu gde se moze uraditi magnetna rezonanca u Bg-u a da ne kosta nesto puno jer se u drzavnim ustanovama nazalost ceka 6 meseci! Hvala unapred!
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: Ostecenje kupole talusa!

Post od terapeut »

Probajte u DZ u savskoj,oni imaju MR i trebalo bi da je dosta povoljnija cena u odnosu na privatnike.
Rehabilitacija vase povrede je relativno neizvesna i moze trajati i do 6 meseci.Pozzz
Prince
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 26, 2012 8:27 pm

Re: Ostecenje kupole talusa!

Post od Prince »

Hvala puno! pozz
Odgovori