Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
koliki ce oslonac na obolelu nogu biti treba da odredi fizioterapeut i fizijatar, odredjuej se u odnosu na tezinu pacijenta i to se konstantno menja u odnosu na stanje mishica koje treba u medjuvremenu da se poboljshava i da se rastereti zglob!
prosto mi je neverovatno da ne idete na kineziterapiju!?!?!?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
ja neznam sta bih mogao da vezbam sa ilizarovim aparatom imam 10 zica koje mi prolaze kroz butinu i svako stezanje misica je jako bolno i sece meso ja inace stezem misice ali do granice bola to je jedina vezba koju su mi rekli da radim
vec sam mislio da sam nesto propustio.procitao sam sad sta je kineziterapija ali to posle skidanja.treba da skinem aparat za 2 nedelje pa se polako pripremam za posle a strpljenje moram da imam jer mi ta noga treba do kraja zivota.pozdravicu ortopeda:)
To ce operater sve da odredi. Mada ako Vi vec bez staka hodate, procenjujem da sto se hodanja tiche nece biti vecih problema. Ali ostaje razgibavanje kolena koje je ukocheno... Uglavnom sve je individualno. Jedino nikad nemojnte da se preforsirate, i nikad nista preko granice bola.
koleno mi nije skroz ukoceno ide ono do 15 stepeni.sta se tu ustvari desi dali dodje do okostavanja.dali je bitno da kost skroz zaraste odnosno dali moze da ostane jedna rupa na sredini a da ivice budu zarasle iz oba profifa.hvala na odgovorima
Poslednja izmena od tam u Uto Mar 25, 2008 10:58 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
ne brini za okoshtavanje,
nema nish od okoshtavanja ne zvala se ja Lorimer
...........docice samo do miogene i tendogene kontrakture, ekstenzione kontrakture.......sa nemogucnoshcu savijanja u zglobu kolena ali posle skidanja lizarova sve ce to da se sanira kineziterapijom zajedno sa savladjivanejm kontraktura skochnog zbgloba!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Konacno sutra skidam gips
A kako ce posle da bude
Tako da cu sutra da se javim kad skinem gips,tad ce valjda DR da mi kaze nesto vise,i onda cu znati na cemu sam.
Onda cu vam objasniti o cemu se radi sad a onda POMOZITE MI
sta da radim dalje..................
Hocu da prohodam sto pre,pa nek boli koliko hoce,vezbacu i 24 h ako treba svaki dan.......
Jojjjjjjjjjjjjjjjjjj sta li ce da bude????????????????? Ma znam da nista nemogu da promenim,ali......................
Hocu da prohodam sto pre,pa nek boli koliko hoce,vezbacu i 24 h ako treba svaki dan.......
Jojjjjjjjjjjjjjjjjjj sta li ce da bude????????????????? Ma znam da nista nemogu da promenim,ali....................
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ovo svaki ali SVAKIIIIIIIIIII pacijent govori i tako se ponasha
ne moze to tako bre!
TO IDE SVOJIM TOKOM, POSTEPENO, STA SAD TREEBA, SEGMENT KOJIJE MIROVAVO 9 MESECI FORSIRATI DO TE MERE DA OPET NESHTO PUKNE?
REKOH JA STRPLJENJA PUNO I SLUSHATI SVOG FIZIOTERAPUTA!
Sad je osnovno raditi na savladavanju kontraktura koje su nastale inaktivitetom tj time shto je segment bio nepokretan tako dugo! Pa statichke kontrakcije, pa polako jachanje mishica...eh.....mic po mic micika!