Objasnjenje....ponovo

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Objasnjenje....ponovo

Post od Ivanna Kraljica »

Sada sam dosla iz bolnice,pregledao me je doktor medicine,tako pise ispod njegovog imena an pecatu,snimala sam,i meni nesto sumnjivo izgleda,mada oni kazu da je sve u redu...........napisao mi je
Dg:Contusio manus sin. pa ako moze neko da mi ovo desifruje,inace ruku mi niko video nije,samo snimak,ma meni je ruka plava i ledena i boli me..i napisao je Th:analgetika po potrebi savet tako pise
i kontrola po potrebi na decijoj hirurgiji..........
Molim za objasnjenje i neki savet sta raditi,posto obicno krenemo od kontuzije,a onda posle tri cetiri nedelje neko skonta da je tu mozda preklom i da je nesto neopisivo........P.S.Doktor medicine sam i ja,samo nemam papir da to pise
Hvala unapred
I.S.
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Re: Objasnjenje....ponovo

Ivanna Kraljica napisao:Sada sam dosla iz bolnice,pregledao me je doktor medicine,tako pise ispod njegovog imena an pecatu,snimala sam,i meni nesto sumnjivo izgleda,mada oni kazu da je sve u redu...........napisao mi je
Dg:Contusio manus sin. pa ako moze neko da mi ovo desifruje,inace ruku mi niko video nije,samo snimak,ma meni je ruka plava i ledena i boli me..i napisao je Th:analgetika po potrebi savet tako pise
i kontrola po potrebi na decijoj hirurgiji..........
Molim za objasnjenje i neki savet sta raditi,posto obicno krenemo od kontuzije,a onda posle tri cetiri nedelje neko skonta da je tu mozda preklom i da je nesto neopisivo........P.S.Doktor medicine sam i ja,samo nemam papir da to pise
Hvala unapred
I.S.
da i pise RTG u prilogu-bbez elemenata za kostanu traumu
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Ako snimak nije pokazao prelom onda je u pitanju upravo ono shto i kaze dijagnoza, kontuzija leve ruke, tj malo jacha ugruvanost ruke, verovanto pri padu!

analgetske amsti kupite u apoteci, malo poshtedite ruku, od noshenje tereta, par dana, mrdajte prstima i zglobom koliko nije bolno, kontrolisihte otok i to je to! ako bas zelite trazite uput od lekara opshte prakse za fizijatra pa krenite sa terapijama fizikalne medicine ako stignete na red u nek skorije vreme, s obzirom da su sada sve sale i ordinacije pune pacijenata sa traumatskim povredama zglobova!

Ili se obratite nekom privatnom lekaru ako vec ne verujete izveshtaju lekara kod kog ste bili!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

tamaraft napisao:Ako snimak nije pokazao prelom onda je u pitanju upravo ono shto i kaze dijagnoza, kontuzija leve ruke, tj malo jacha ugruvanost ruke, verovanto pri padu!

analgetske amsti kupite u apoteci, malo poshtedite ruku, od noshenje tereta, par dana, mrdajte prstima i zglobom koliko nije bolno, kontrolisihte otok i to je to! ako bas zelite trazite uput od lekara opshte prakse za fizijatra pa krenite sa terapijama fizikalne medicine ako stignete na red u nek skorije vreme, s obzirom da su sada sve sale i ordinacije pune pacijenata sa traumatskim povredama zglobova!

Ili se obratite nekom privatnom lekaru ako vec ne verujete izveshtaju lekara kod kog ste bili!
pa ne verujem bas mnogo jer smo ovako i prosli put poceli sa kontuzijom,pa jakim uganucem.pa posle dva meseca,jer ej bolelo su se dvoumili da li ej prelom dok sam ja setala sa rukom bez ikakvog fiksacionog zavoja i tako na kraju napravili glupost,da sam aj ceo avgust(a pala sam u maju)morala da nosim gips....
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Post od remi »

Ivana, a da povećaš unos kalcijuma (mleko i mlečni proizvodi, npr.)? Izgleda da koske ne prate najbolje tvoj rast. Previše često imaš problema sa povredama pri padovima.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

ako sumnjate u dijagnozu i nalaz lekara specijaliste obratite se privatnoj ordinaciji, ponovo snimite ruku i trazite drugo mishljenje, zaista ne znam shta drugo da kazem...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

remi napisao:Ivana, a da povećaš unos kalcijuma (mleko i mlečni proizvodi, npr.)? Izgleda da koske ne prate najbolje tvoj rast. Previše često imaš problema sa povredama pri padovima.
pa to sam ja primetila isto,ali nznm pijem ja kalcijum i pijem jogurt,mleko....msm vise od ovoga ne mogu da konzumiram,bice previse.......
Odgovori