nesrastanje potkoljenice vec 6 mjeseci

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

mimi55
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 03, 2015 4:23 pm

nesrastanje potkoljenice vec 6 mjeseci

Post od mimi55 »

Ovako, potrudit cu se da budem kratka, imam 30 godina, 26.08., ili prije 5 mjeseci sam imala veci saobracajni udes gdje sam izmedju ostalog smrskala lakat, desnu nadlakticu i lijevu potkoljenicu. Obje ruke su srasle medjutim imam velike probleme sa nesrastanjem potkoljenice. Prvo sam imala fiksatore koji su izvadjeni pukla mi je i fibila i tibija i manji dio kosti se okrnuo pa je tu izgleda najveci problem. Doktori su mislili da ce biti potrebna operacija medjutim na sadnjem pregledu 20.01. receno je da se kao primjeti kalus. Ono sto mene brine jest zasto mi noga ne zarasta? poslije fiksatora sam imala duboki gips koji je skracen u cizmu. Koliko ovo moze trajati i da li ja mogu nesto uraditi po tome pitanju? Hranim se zdravo, doktori samo sute i kazu ide ali jako sporo. Ja sam jos na bolovanju, oslanjam se na nogu osjetim manju bol al imam osjecaj da ce i sljedeci pregled biti slican prethodnom. Zar nema neka operacija da se moze uraditi da se to ubrza jer ipak mislim da je 6 mj predugo.

ako itko ima neko iskustvo molim za pomoc? bilo sta? ocajna sam danima oko ovoga?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: nesrastanje potkoljenice vec 6 mjeseci

Post od aaaca »

Треба да повећаш унос калцијума и витамина Д и Ц.

Можеш неки јак магнет да учврстиш близу прелома и он ће помоћи да повреда брже срасте. Треба да га носиш бар 20 сати свакодневно.

Кажу и да је гавез одличан за срастање прелома.
Mihajlobre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 29, 2008 12:34 am

Post od Mihajlobre »

aaaca napisao:Треба да повећаш унос калцијума и витамина Д и Ц.

Можеш неки јак магнет да учврстиш близу прелома и он ће помоћи да повреда брже срасте. Треба да га носиш бар 20 сати свакодневно.

Bas sam hteo da preporucim mast Gavez.Izuzetno dobra mast, od Gaveza, moze se kupiti u Lily prodavnicama, nije ni skup, oko 200 dinara tuba. Na cistu pamucnu tkaninu nanesite Gavez mast lagano zavojem zamotajte i ostavite preko noci. Ponavljajte svakodnevno, isti postupak, do zarastanja..
Pozdrav deda Mihajlo.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Mozgovi,zena je u gipsu!?
Gde da maze gavez!!???
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Мозгу, витамини се пију а магнет делује и кроз гипс.
mimi55
Novi član
Novi član

Post od mimi55 »

aaaca napisao:Треба да повећаш унос калцијума и витамина Д и Ц.

moze li samo poasnjenje oko magneta koji i kako?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Прочитај шта сам писао на мом сајту www. aca. rs у Савети, Здравље па под Магнети, Зглобови...

Магнет рецимо овај: https://www.magnet-shop.com/neodymium-m ... ::245.html
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

aaaca napisao:Мозгу, витамини се пију а магнет делује и кроз гипс.
Za pismene ,još jednom: Gde da maže GAVEZ???
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

mimi55 napisao: moze li samo poasnjenje oko magneta koji i kako?
Svi magneti za kućnu upotrebu su prilično slabi,zamolite vašeg dr u nadležnom Domu zdravlja da vam prepiše magnetoterapiju na odljenju fizikalne terapije.
Ako stavljate ove magnetiće na gips efekat je ravan 0.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

terapeut napisao:
aaaca napisao:Мозгу, витамини се пију а магнет делује и кроз гипс.
Za pismene ,još jednom: Gde da maže GAVEZ???
А где да маже зејтин?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Магнет који сам препоручио је изузетно јак и постиже видне ефекте чак и на 20cm растојања. У комбинацији са још једним или два магнета, уз правилну конфигурацију, ефекти су одлични.

Магнетотерапија на разним физикалним рехабилитацијама је у ствари терапија електромагнетним пољем која је 5% корисна а 95% штетна.
Mihajlobre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 29, 2008 12:34 am

Post od Mihajlobre »

terapeut napisao:
mimi55 napisao: moze li samo poasnjenje oko magneta koji i kako?
Svi magneti za kućnu upotrebu su prilično slabi,zamolite vašeg dr u nadležnom Domu zdravlja da vam prepiše magnetoterapiju na odljenju fizikalne terapije.
Ako stavljate ove magnetiće na gips efekat je ravan 0.
Za "terapeut"
Mozda nisam dobro propratio post gospodje Mimi, pa sam i napisao za mast Gavez. To nije razlog da nekoga nazivate mozgom, jer ga vi verovatno ni nemate. Jer da ga imate, vi bi pomogli gospodji Mimi, ne bi napadali i davali nadimke ljudima koji su imali volju da pomognu.Sto se tice Gaveza, nanosi se na prelome i jako dobro deluje na spajanje kostiju i hrskaavice.
Sto se tice magneta, niko nije ni rekao da s koriste kucni magneti. Lepo je gospodin Aaaca naveo NEODIJUMSKI magneti, koji imaju izuzetnu snagu. Nisam strucan po pitanju magneta, tako da cu to preskociti. Vama Terapeutu savetujem, ako ne mozete pomoci, nemojte ni deliti nadimke, jer to je jako ruzno.
mimi55
Novi član
Novi član

Post od mimi55 »

aaaca napisao:Магнет који сам препоручио је изузетно јак и постиже видне ефекте чак и на 20cm растојања. У комбинацији са још једним или два магнета, уз правилну конфигурацију, ефекти су одлични.

Магнетотерапија на разним физикалним рехабилитацијама је у ствари терапија електромагнетним пољем која је 5% корисна а 95% штетна.
ok, s gdje mogu ja da kupim te magnete i da li mi doktor moze reci kako se pravilno stvaljaju jer sam u gipsu? oko gaveza sve znam ali ne mogu doci do loma kako bih namazala, za fizikalne nisam nista niti pitala jer cekam da se ovo sve zavrsi pa da me upiute.

molim samo upute gdje se mogu kupiti magneti, koliko kostaju i koliko mi ih treba?
hvala puno na odgvorima
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Магнете можеш да наручиш и преко линка који сам поставио, а ту се види и цена. Не знам одакле си, а неке линкове за куповину можеш да нађеш на мом сајту www. aca. rs у Линкови, Здравље у групи Магнети.

Лекар ти наравно не може рећи како да их поставиш јер никада није учио физику а нарочито не област магнетизма.

Отприлике, колика је дужина кости где има прелома?
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

Nemojte se igrati magnetima, nepravilno upotrebljeni mogu da izazovu mnogo problema.
Pored preporuke za korišćenje,morali bi da Vam skrenu pažnju da magneti pojačavaju krvarenje,rast cisti ili eventualnih tumora... tako da njihovo doziranje može da odredi samo lekar....Puno sreće
Odgovori