muskelkontraktur

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

DaniBerlin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 3:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

muskelkontraktur

Post od DaniBerlin »

Dragi forumasi najpre da vam se unapred ispricam o mogucim greskama u pisanju jer sam ja rodom iz makedonije a zivim u njemackoj.

Molim vas za pomoc ili moguce iskustvo.
Prije nekoliko godina sam imala jaku kontrakturu na misic kod kukova uradila sam tri op. jednu na desnu nogu i dve na levu.
Sve je bilo super do prije dve godine kad mi se pojavila opet mala kontraktura na istom mjestu.
Isla kod doktora radila sam nekoliko terapija sve bez nekih uspeha.
Nakon toga trudnoca pa poradjaj i idu problemi.
Najpre sa bolove ne jakih ne slabih -podnoslivih-
Nakon nekoliko mjeseci primetila sam da je kontraktura porasla i snjom i bolova neznam dal cete me razumjeti posto ni oba doktora kod kojih sam isla me nisu bas razumele jer to nije tu u njemackoj neka normalna situacija.
Jer kako su meni rekli u makedoniju kontraktura se pojavila nakon povreda muskula u djetinstvo kad sam bila u uzrastu ta povreda je dosla od lose stavljena injekcija.
Sad je momentalno takva situacija da je ujutro kako tako ok do podne nakon toga sam nizasta bolova ima koje do vece postaju neizdrzivi i tako svaki dan.
Molim za neki savjet ili iskustvo jer sam ja sva ocajna neznam sta da radim kome da se obratim nalazim se u blizini najvecu bolnicu u evropi a tamo me samo cudno gledaju nakon pregleda bez reci.
Mojih oba ortopeda jedine reci koje su mi uputile na to su "cudno i smjesno nikad u zivotu vidio"
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

nema shta da se smeju i chude!

kontrakture se retko kad operativno saniraju ali ako su i putanju zaista velike i jake kontrakture nema drugog nachina nego da se oto uradi!

kakve 3 operacije su vam radjene? dajte neku dijagnozu ili bar nalaz uz otpusnu listu ako ste operisani!

trebalo bi da ojachate mishice karlice i nadkolenice toliko da mishici nose tezinu a ne ligamenti koji su pod kontrakturom!

morate da odradite rendgenske snimke kukova i da se vidi shta je to konkretno!

ne vredi napamet prichati bilo shta!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
DaniBerlin
Novi član
Novi član

Post od DaniBerlin »

Moje tri operacije su radene u makedoniju i nazalost nemam nista od tamo pri ruci.
Neznam naziv latinsku dijagnozu ali kontraktura je velika i po reci moj hirurg iz makedonije nema nacina da se to izleci nego sa operacijom.
Jer je u pitanju veliki muskul.
E sad konkretno muskul je bio ostecen prilikom lose stavljenu injekciju u doba uzrasti onaj muskul koi je bio ostecen nije se normalno razvivao tako je doslo do kontraktura na cjeli nadkolenicni muskul.
Sa op. su odstranjeni onih djelova koi su bili skros unisteni a oni zategnuti su opusteni.
Sad neznam sta se desava a niko mi ni nezna reci bila sam kod dva ortopeda i jednom u bolnicu.
Planiram sledeci tjedan opet u bolnicu i necu ic nikud dok mi nekazu nesto konkretnije.
DaniBerlin
Novi član
Novi član

Post od DaniBerlin »

Ustvari kontraktura nije na cjeli nadkolecni muskul neko na zadnjeg i stranicneg djela na butini i nanize.
Muskul toliko odskace kod nekih vjezba da na prvom pogledu uliva strah :cry:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Zna se kako se kontrakture leche, nema razloga da se chude zaista, ako je to operacijom to se uradi i posle de ide na kizeniterapiju dok se ne postigne makisimum!

i do kraja zivota treba da se rade vezbe istezanja kako se ne bi kontraktura povratila!

uradite vi sve analize i bice to ok!

ak vas opet budu chudno gledali potrazite drugog doktora!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
DaniBerlin
Novi član
Novi član

Post od DaniBerlin »

Naljepse hvala za truda i odgovore.:P
Znam da se to leci ali kod mene je extrem kontraktura da je jedino moguce op.
Problem je u tome sto sad nakon tri op.s neznam sta bi moglo bit sve jer jednog od ova oba ortopeda mi je reko da je muskul ne samo sto ima kontraktura nego je i skros rascepljen neznam kako da opisem ima na jednu tacku kod kukova gde mogu jednostavno osetit kost kao da tu uopste nema muskul.
Tako sve sabrano prekazano sa svime jako je komplicirano i kad idem na pregled kontraktura se jasno vidi i oseti jer spomenula sam da je extrem jaka jos ktome ovaj kao precep koi niko ti nezna rec jel je to bas precep il nije.
Sve na sve mi kazu "bas cudno ajmo probat cemo sa terapijom" prosla i to ali poboljasanje nema cak nakon terapijom sa tegovima mi je bilo gore nisam mogla ni hodat.
Nista konkretno nisu rekli jedino kad sam stupila u kontaktu sa mog ortopeda u makedoniji koi nam je dobar prijatelj objasnio da nisam ni trebala na tako veliku kontrakturu radit terapije da jedino sto dolazi u obzir je op.
E sad ovako upetljanu ni sama neznam sta je moje pitanje.
Odakle da pocnem kako da objasnim sve to na ovih ortopeda cuvenih hirurga priznatih profesora :roll: sta je to sto vide i kakve su te op. koje sam radila i normalno njihovo pitanje kako je moglo doc do kontrakture od injekcije lose stavljene :(
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Mislim da svi ovde lutamo u mraku. Nedostaju nam i podaci o vrsti kontrakture, i o tome koji su misici zahvaceni, i o dosadasnjim lecenjima.

(Da se razumemo, pacijenti nam na forumu daju najbolje podatke u granicama onoga sto je njima dostupno).

Ipak mislim da nam trebaju detaljniji podaci da bismo mogli da preporucimo najbolji nacin lecenja.

(Izvinjavam se ako je slican post otisao dva puta).
DaniBerlin
Novi član
Novi član

Post od DaniBerlin »

Evo ovako ja imam tu negde neko lekarsko uverenje, trebam ga potrazit pa cu napisat cjelu dijagnozu na latinskom i cjeli izvestaj pri tome napisan.
Vama najlepse hvala na trudu.
Znam da je sve zamrseno ali ni ja sama nemogu rec nista vise nego ovo napisano.
Puno pozdrava
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

ako imate medicinksu dokumentaciju sa dijagnozama, nema shta da bude zamrsheno!

dokumentacija zbog toga i postoji, da se zna sto posto shta je dijagnoza i tachan problem!
DaniBerlin
Novi član
Novi član

Post od DaniBerlin »

Imam ja izvestaj od makedoniju -koi je nazalost ostao kod ortopeda tako da nemogu napisat tacnu dijagnozu- o op.s i trenutna situacija ali kako oni tu kazu nista im nevredi jer po pregledima sve im je cudno i neznaju sta bi drugo osim da probavaju sa terapijama.
Oni isto kazu da nemogu da razumu kako je doslo do povrede od injekcije (normalno tu nikad nekoriste injekcije za sve imaju lekova).
Od jutro sam isla kod ortopeda i sta mi reko??? Hehe vidio rengentske snimke na koje normalno nemoze nista vidjet, pa naravno nemam ja problem sa kostiju neznam zasto me uopste pratio na to snimanje i rekla sam da bi mozda pomoglo MRT snimak muskule i mmmmmuuuuuuk ko sam ja da njemu kazem jer je on ipak izvrstan doktor ortopet kod koi se ceka mesec dana termin :x
Polako mi se dize kosa na glavi od sve ovo :( kao da mi nisu bili malo tri op.s u makedoniju i jos dve u njemackoj neznacajne u ovom slucaju za mojih 25 godina :cry:
Sad cekam da mi mala ustane pa idem put bolnice ako ni tamo neznaju onda mi ne preostaje nista drugo nego vratit se u makedoniju kod svog doktora. :(

E sad jedno konkretno pitanje cula sam ja za to snimanje MRT da se tamo vidi stanje muskule.
A posto dosad nisam nikad cula molim vas da mi objasnite nesto malo oko tome kako se radi i tako dalje.

I unapred vam se ispricavam ako vas puno gnjavim :-?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

pa teshko i da moze ishta da se vidi rendgenskim snimkom! zato i jesu zbunjeni!

idi na magnetnu rezonancu!
DaniBerlin
Novi član
Novi član

Post od DaniBerlin »

Jel to MRT ustvari magnetna rezonansa????

Pa je, na rendgenske snimke nista se nevidi i to sam i rekla ali nema kome pa nek izvoli.
Danas sam bila u bolnici nazalost opet isto nema pojma ali bar su me poslali kod specijalista samo za muskule vidjecu sad koliko cu cekat za termin.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

da to je magnetna rezonanca!

bez toga nishta!
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Nije me bilo par dana, tako da sam tek sada sve ovo procitao, ali evo jedne ideje: kontaktirajte Vi Vaseg doktora u Makedoniju, trazite otpusne liste iz bolnice posle operacija da Vam se posalju faxom, i onda nam ih ovde prekucajte. Usput, mogli bi ste Vi, ili neko Vas da Vas slika fotoaparatom (samo tu kontrakturu), okacite slike, i da vidimo o cemu se radi. Jer ovako tapkamo u mraku i dopisujemo se bezveze, sto nije cilj ovoga foruma.
Sve najbolje.
DaniBerlin
Novi član
Novi član

Post od DaniBerlin »

Hvala vam na trudu slike stizu malo kasnije u toku dana.
Na njih se moze vidjet procep bar ja mislim da je ali neznam kako da uhvatim kontrakturu.
Potrudicu se i hvala vam jos jednom puno.
Za odpusnice nazalost moj doktor iz makedonije nezna gde mu je glava nema vremena ima i svoju privatnu kliniku tako da mu to nemogu trazit ali imam ja tu izvestaj koj je ostao kod mog doktora kad ga budem dobila nazad prekucat cu ga.
Idem radit slike.
Odgovori