molim Vas za odgovor

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

molim Vas za odgovor

Post od ontario »

Molim Vas da li mi mozete reci da li bolovi u gornjem delu kicme(jedan od prsljenova)i osteoartritis obadva ramena i vrata moze prouzrokovati vrtoglavicu i slabost u nogama.Inace imam tup bol u levom tabanu kada stojim.Kao da me neko nozem bode kada se vise oslonim na to stopalo.Sta da radim jer me brine ta nesvestica i slabost u nogama.
Hvala Vam unapred!
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Osteoartritis oba ramena? Kako ste to zaradili? I jos i vrata? Ovo mi je tek cudno. Ako je to zaista sve verifikovano kako Vi kazete, onda moze da bude uzrok Vasim tegobama.
Sve najbolje.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

nije smesno

Post od ontario »

Doktore optimista i ja bih se smijala na sav glas da mogu.Verovatno i doktori ovde ne shvataju moje stanje ozbiljno kao vi posto imam 38 godina.Kao prvo nisam hipohondar i nemojte tako prosudivati jer ne znate moje zdravstveno stanje koje je jako ugrozeno.To sto sam na svakom forumu znaci da imam problema pa nemojte tako jer sam samo trazila za savet.Ako Vi smatrate da nebih trebala biti ovde recite mi jer ja se uvek mogu obratiti drugome doktoru koji mi se nece smijati.Za vase informacije danas sam dobila nalaze i donjeg dela kicme i isto imam osteoartritis kao sto prije rekoh koji je vec viden u vratu i obadva ramena.U uzasnim sam bolovima tako da nemam zivaca sa vama se prepucavati preko kompjutera.Pa nismo zaslizili takve komentare mi koji smo daleko od nase zemlje :cry:
Ipak Vam sve najbolje u zivotu i vasem radu zelim!
P.S.
jako ste me iznenadili!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

ontario

Post od ontario »

Doktore Miodrag ja sam kao mala posela bolovati od kicme i nisam ni znala da ce se posle puno godina desiti da nastupe ozbiljni problemi.U uzasnim sam bolovima i ujutro idem ponovo na snimanje gornjeg dela kicme koje mi je obavljeno prosle godine.Videcemo hoce li snimak pokazati jos nesto izuzev osteoartritisa zbog nesvestice.Procitali ste danas su mi saopsteni nalazi sa snimanja donjeg dela kicme i nista sem tableta za bolove nisam dobila.Kako se sve to desilo i kada ne znam ali sam sa bolovima zivila godinama sve do prosle godine kada sam se obratila doktorici za pomoc koja mi se smijala u lice kada sam plakala i nepoverljivo mi je dala uputnicu za snimanje da bih me posle par dana zvala da dodem i izvinila se jer mi nije verovala.Rekla mi je da tu leka nema,da moram biti aktivna,najbolje plivanje i prepisala mi antiinflamatori lek i nesto za bolove i rekla mi da naucim da zivim i radim sa tim.Verovatno ce me neko sada poslati na detaljne pretrage jer nalaze lekara ja nisam pisala tako da se nadam da ce se smilovati i preduzeti nesto ako se ima sta preduzeti.Sta ce biti sam mnom za par godina ne znam ali kako da prihvatim da zivim sa tim bolovima jos manje znam.Inace imam carpal tunel u obadve sake koje sam odbila operisati prosle godine.Dokle,dotle!
Puno Vam pozdrava saljem i svim lekarima!
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od miodrage »

Nazalost, moracu da se slozim da leka bas i nema, odnosno da to sto Vam je doktorka rekla, plivanje i antiinflamatorni lekovi predstavlja jedinu terapiju. Mozda su moguci neki hirurski zahvati, ali ako je to zaista osteoartritis... ne verujem da ce i to nesto puno da pomogne.
Moracete da prihvatite svoje stanje, i da se borite protiv njega intenzivnim sportskim aktivnostima.
Sve najbolje.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Postovana,

Posaljite kopije rendgenskih snimaka vrata i oba ramena koje imate na moj email, molim Vas. takodje, pisitte da li imate alergije na neke lekove i podsetite me koje jos pratece bolesti imate.

Znate iz naseg ranijeg dopisivanja da znam kakav je sistem zdravstvene zastite u Kanadi, pa ipak verujem da nije bas sve tako crno kao sto izgleda.

Molim Vas i da mi napisete imate li ikaive (i kakve) posledice posle operacije karpalnih tunela, pareze, slabost stiska, nemogucnost izvodjenja bilo kog pokreta, utrnulost itd.

MR i/ili CT nemojte da saljete u originalu, samo opis snimaka. Isto vazi i za EMNG(electromioneurography) ako imate - posaljite samo final report-conclusion.

U medjuvremenu, koristite TORADOL (americka verzika leka ketorolak) u ukupnoj dnevnoj dozi od 30 ili 40mg dnevno, podeljeno u 3 ili 4 doze.

Kolegi koji je umesto komentara, pojasnjenja, a mozda i izvinjenja pacijentkinji (ili, najjednostavnije - precutkivanja) nasao za shodno da na istom postu salje pozdrave kolegi iz studentskih dana, porucujem da je upravo to jedan od simptoma zbog kojih mnogi zakljucuju da je srpsko zdravstvo prilicno bolesno.

S postovanjem.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Greskom sam postavio poruku dva puta. Izvinjavam se i molim administratora da ukloni i ovaj post. Hvala.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

TAKO JE

Post od ontario »

Slazem se sa Vama doktore Ivice,svaka Vam cast samo mi doktor Optimista nije odgovorio gde je mene svrstao u HIPOHONDRICARA,SELJAKA ILI JEDNU OD STOKE?
Puno Vas pozdravljam
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Doktore Miodrag zahvaljujem se srdacno na odgovoru! :P
Puno pozdrava!
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Dr-Optimista-Bg napisao:
dr ivica napisao:Greskom sam postavio poruku dva puta. Izvinjavam se i molim administratora da ukloni i ovaj post. Hvala.
Ti si seoski doktor,to i ostani,bolje cuti...komplexe leci na drugom mestu.Nase zdrastvo je bolesno zbog kolega sto se napadaju,ne komentarisem tebe nemoj ni ti mene,ne otvaraj Pandorinu kutiju!

da zdravstveni radnici takodje obolevaju od teskih bolesti ovo je ocigledan primer,te kao sto coveku kome je amputirana noga tolerisemo mnogo toga,tako treba da se ponasamo i prema onima kojima ciji je problem u glavi.
nadam se da ce administrator ubuduce povesti malo racuna o sadrzaju i recniku koji se koristi u postovima.srdacan pozdrav svima....
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od miodrage »

Iskreno receno ne znam ko se krije iza ovog "optimisticnog" nicka, ali ako me vec znas, prestavi se na PP tj. pretpostavjam, ali ajde da ne bude sve zasnovano na pretpostavkama.
Ontario, ovo sto vam je dr ivica[/b[ savetovao je dobra terapija, ako Vam ne predstavlja problem molio bih Vas da i meni posaljete te snimke i rezultate, pa cemo kolega i ja pokusati zajednickim snagama da nadjemo neko resenje. Ja doduse ne znam kako funkcionishu zdravstveni sistemi drugih zemalja znam samo za ovu u kojoj NE funkcionishe :)
Nazalost tako je, da nije tuzno, bilo bi smesno.
Sve najbolje.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od miodrage »

Iskreno receno ne znam ko se krije iza ovog "optimisticnog" nicka, ali ako me vec znas, prestavi se na PP tj. pretpostavjam, ali ajde da ne bude sve zasnovano na pretpostavkama.
Ontario, ovo sto vam je dr Ivica savetovao je dobra terapija, ako Vam ne predstavlja problem molio bih Vas da i meni posaljete te snimke i rezultate, pa cemo kolega i ja pokusati zajednickim snagama da nadjemo neko resenje. Ja doduse ne znam kako funkcionishu zdravstveni sistemi drugih zemalja znam samo za ovu u kojoj NE funkcionishe :)
Nazalost tako je, da nije tuzno, bilo bi smesno.
Sve najbolje.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

mozete li mi odgovoriti

Post od ontario »

Postovani doktori mozete li mi odgovoriti na moju poruku koju sam Vam poslala u privatnim porukama?
P.S
NAPISALA SAM vAM MOJU DIJAGNOZU
Puno pozdrava! :P
Odgovori