Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Imam 27 god, polomio sam mali i domali prst (desna ruka) na fudbalskoj utakmici... naravno odmah sam otisao u Urgentni centar Bg, posle pregleda i snimka ustanovljeno je da imam prelom malog i domalog prsta desne ruke... stavljen mi je gips. nosio sam 3 nedelje, a posle toga su mi stavili longetu "malet finger"na mali prst... prepisana mi je fizikalna terapija, koristio sam magnet, laser, interferentna struja.... isao sam na terapiju 4 nedelje, a na kontroli su mi rekli samo da nastavim sa terapijom... i sada posle 4 meseca ne mogu da savijam prste
molim Vas za neki savet, ne mogu da radim zbog problema sa prstima...
Hvala....
ono sto se desava sa zglobovima kada su dugo u imobilizaciji tj gipsu je KONTRAKTURA!
dolazi do skracenja ligamenata i mekih tkiva pa i sam zglob ne moze da se pokrece kao nekada!
pored fizikalnih procedura koje ste imali trebalo je da idete na vezbe i na individualan rad sa terapeutom tokom kod cete zajedno raditi na savladavanju kontraktura!
javite se svom lekaru, opshte prakse ili fizijatru koji vam je prepisao fizikalne terapije!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.