Mnogo zabrinuta

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
tanja.angel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 17, 2008 8:22 pm

Mnogo zabrinuta

Post od tanja.angel »

Zdravo svima. Ja sam iz Makedonije a zanima me misljenje od lekara ortopedije. Imala sam pre dve godine operacija na koleno. Iskidala sam sve ligamente u koleno i povredila sam meniskus. Dr na VMA mi je uspesno uradio operaciju. Pre neko vreme osetila sam jake bolove u koleno i dok. u Mk me je poslao na Magnetnu rezonansu.
Kada sam sada dobila nalaze mnogo sam se zabrinula i ne mogu da docekam da nosim nalaze kod lekara pa htela bih da vas pitam dali bi neko mogo da mi objasni moje nalaze. A nalaze su ove(izvinjavam se sto su na MK): Lezija na zaden rog od medijalen meniskus so degeneracija na istog. Sostojba posle ligamentoplastika. Namalen agol na zaden ukrsten ligament so zdebeluvanje na graftot so promenet signal na mestoto na pripojot vo proksimalniot del sto ne isklucuje parcijalna lezija istog. Ureden prikaz na kolateralni ligamenti. Mala tecnost u sinovijalnite recesusi. Fibrozna lezija pored graftot od ventralna strana kao i fibrozna lezija u intrapatelarnata mast.

Molim vas ako hoce neko da mi pomogne
Hvala Vam puno
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Nalaz MR izgleda sasvim pristojno za stanje posle ligamentoplastike (spajanja ligamenata). Jedino sto moze da bude problematicno je opisano ostecenje unutrasnjeg meniskusa i moguce ostecenje grafta (tkiva koje zamenjuje ranije pokidani ligament). I, nisam uspeo da rastumacim sta je agol - nadam se da nije nista bitno za stanje u kolenu.
Ipak je najbolje da ovaj MR snimak i nalaz pogleda Vas operator; on ipak bolje zna i od Vas i od nas kakvo je stanje kolena bilo pre operacije.
tanja.angel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 17, 2008 8:22 pm

Hvala

Post od tanja.angel »

Hvala Vam puno. Nazvacu moj operator kad budem u Bg za on da pogleda i da mi kaze tacno kako je bilo stanje i kako sad izgleda.
Ja sam se uplasila zbog tecnost u koleno jer i pred operacija je bilo, a meniskus je bio samo malo ostecen-napuko. A sada pise da nije u redu i zato sam digla panika. Strah me da me opet ne posalje na operacija jer necu moci da izdrzim taj sok jos jedan put. Jer sam tada 3 ligamenti pokidala a jedan junutrasni je bio 50% u funkciji a meniskus napuko.

Hvala Vam jos jedan put.
Odgovori