Meniskus i operacija

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Inspektor_luki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2007 12:44 pm

Meniskus i operacija

Post od Inspektor_luki »

Povredio sam koleno-meniskus radeci na recnom putnickom brodu kao perac sudova...snimio sam magnetnu rezonancu i utvrdjeno je povreda meniskusa...pokusao sam bez operacije,isao sam na fizioterapije,led,struja,laseri i pocelo je da me prolazi ali ne skroz i dalje sam osecao neko preskakanje u kosti...

krenuo sam sa vezbama,pa mi je fizioterapeut preporucio vezbe lagane u teretani i to sam krenuo,da bi nedavno kad sam radio neki iskorak u teretani osetio blazi bol,i evo sad ponovo osecam bol u tom delu kolena tj.medijalnog meniskusa,izgleda da je potrebna operacija.

kontaktirao sam privatne klinike i jako je skupo oko 1500 evra a nemam pare za to.Koliko bi dugo cekao u drzavnim bolnicama na operaciju i da li se isplati otici ili da sacekam da mi se ova nova povreda sanira?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Meniskus i operacija

Post od aaaca »

Док чекаш, набави један јак магнет (неодимијумски) и учврсти што ближе повреди па тако носи најмање 20 сати свакодневно. Ако је регенерација икако могућа, видећеш побољшања већ за месец-два.
Inspektor_luki
Stalni član
Stalni  član

Post od Inspektor_luki »

Isao sam na terapije i lasere i evo opet sam se povredio tako da mi te rehabilitacione vezbe vise ne pomazu,ili da sacekam par dana pa mozda se sanira meniskus,medjutim sad mi je drugaciji bol nego prvobitna povreda,

sad mogu da pokrecem koleno ali osecam bol na dodir bas samo u tom medijalnom meniskusu,zakazao sam na VMA pa cu videti tamo je dosta povoljnija operacija u odnosu na ove privatne klinike...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Нисам спомињао ласере и сличне физикалне терапије него сталне магнете.
Inspektor_luki
Stalni član
Stalni  član

Post od Inspektor_luki »

Ma koristio sam svasta biofreeze gel,biofreeze sprej,voltarem,perskindol sprej,perskindol gel...
Odgovori