mekana hrskavica casice

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

goca75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 11:39 am

mekana hrskavica casice

Post od goca75 »

ima 33 godine ostecenu hrskavicu casice,trenutno uzimam lekove za hranjenje i podmazivanje hrskavice
goca75
Novi član
Novi član

Re: mekana hrskavica casice

Post od goca75 »

goca75 napisao:imam 33 godine ostecenu hrskavicu casice,trenutno uzimam lekove za hranjenje i podmazivanje hrskavice
.sta dalje
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Re: mekana hrskavica casice

Post od remi »

goca75 napisao:ima 33 godine ostecenu hrskavicu casice,trenutno uzimam lekove za hranjenje i podmazivanje hrskavice

Izvini, šta uzimaš? I meni su potrebni takvi lekovi.
goca75
Novi član
Novi član

Post od goca75 »

zove se reumilase sd,neznam da li ga ima u Srbiji ,jer ja zivim u Italiji,i treba da ga uzimam najmanje 3 meseca po preporuci ortopeda
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Za blaga i umerena ostecenja hrskavice casice (pod uslovom da hrskavica drugih zglobih povrsina nije ostecena) preporucuju se vezbe za jacanje natkolene muskulature. Sto se tice vezbi, kao i ostalih oblika fizikalne terapije, treba da konsultujete fizijatra ili fizioterapeuta.
goca75
Novi član
Novi član

Post od goca75 »

Veljko Jovanovic napisao:Za blaga i umerena ostecenja hrskavice casice (pod uslovom da hrskavica drugih zglobih povrsina nije ostecena) preporucuju se vezbe za jacanje natkolene muskulature. Sto se tice vezbi, kao i ostalih oblika fizikalne terapije, treba da konsultujete fizijatra ili fizioterapeuta.
hvala,za savet,
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Kolega je sve rekao, dzaba lekovi ako ne radite na ojachavanju misica koji treba da preuzmu tezinu koju hrskavice ne mogu da izdrze vishe.
I nadam se da lekove uziomate po lekarskom receptu i dozirano, nemojte se trovati supstancama ako vam ne trebaju!
Sa svim snimcima i analizama kod fizijatra, da se prepishe fizikalna terapija, antibol ako imate bolove i obavezno kineziterapija.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
goca75
Novi član
Novi član

Post od goca75 »

hvala za sve savete,pocela sam sa plivanjem ,problem je u poslu ,jer sam 8 sati non stop u pokretu i posle 2-3 sata pocnu bolovi i otok.lek koji uzimam je na bazi condroitina sodica,glucosamina,collagene tipo ll ivitamini c i e.dali mozete dami objasnite sta je kineziterapija?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

KINEZITERAPIJA/vežbe - lečenje terapeutskim pokretom

Najpragmatičniji deo kineziterapije je osposobljavanje pacijenta aktivnostima svakodnevnog života, koji je neizvodljiv a najčešći je razlog prisustvo boli, mišićna slabost ili nepostojanje fiziološke pokretljivosti.

Sve ono što u punom zdravlju predstavlja nešto što se podrazumeva, tek kada postane neizvodljivo i nepremostivo, ograničeno i bolno razlaže se na osnovne segmente, te se kineziterapijskim procedurama sklapa u složenu fizičku aktivnost bez koje se ne može dostojanstveno živeti.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
ladyhawke
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 8:22 pm

Post od ladyhawke »

kog ortopeda u Beogradu preporucujete za ovakvu vrstu problema?
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Sto se tice "Banjice", ekipa koja radi ambulantu ponedeljkom ili utorkom...
snezzana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 06, 2006 10:12 am

Post od snezzana »

Poštovani,
moja ćerka ima 13 godina, dijagnozu razmekšavanje hrskavice čašice oba kolena, više desno, i boli je desni skočni zglob dijagnoza je S93. Prepisan nimulid gel i hepatrombin mast, nošenje elastičnog zavoja, strogo mirovanje, oslobodjena fizičkog i treninga.
Sledeće nedelje kreće na elektroterapiju i vežbe, čekamo slobodan termin.

Aktivna je odbojkašica, i sad je strašno tužna zbog tih zabrana, a ja ne znam da joj odgovorim na pitanje kad ce ponovo smeti na treninge. :cry:

Kakvi su izgledi za izlecenje kod dece.
Nekoliko puta je proteklih godina zbog tih istih bolova radila reumatski faktor i sve je bilo dobro.
Pozdrav
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Kod dece je nacelno oporavak brzi i bolji nego kod odraslih, ali je pitanje da li njen organizam moze da podnese prekomerne napore kakve vrhunski sport iziskuje.
ladyhawke
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 8:22 pm

Post od ladyhawke »

Veljko Jovanovic napisao:Sto se tice "Banjice", ekipa koja radi ambulantu ponedeljkom ili utorkom...
ako nije problem, mozete li preporuciti nekog drugog? imam losa iskustva sa nekim doktorima sa Banjice...
Shaka Olova
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 12, 2009 11:47 pm

Post od Shaka Olova »

Cao, interesuje me dali neko ima isti problem kao ja i dali je operisao hrskavicu? ja sam pre 4 meseca operisao koleno, transplataciju hrskavice, i non stop sam na stakama bez oslonca na operisanu nogu, sada ima 10% oslonca, radim vezbe i plivam non stop i bio sam u banji mesec dana, a poceo sam da pijem americke tablete za obnovu hrskavice JOINT MD svi kazu da deluje, a pre toga sam pio NO DOL, doktori mi savetuju da stedim nogu i da batalim sport dozivotno, i da me u buducnosti ceka proteza!!!!
Odgovori