mekana hrskavica casice
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
mekana hrskavica casice
ima 33 godine ostecenu hrskavicu casice,trenutno uzimam lekove za hranjenje i podmazivanje hrskavice
Re: mekana hrskavica casice
.sta daljegoca75 napisao:imam 33 godine ostecenu hrskavicu casice,trenutno uzimam lekove za hranjenje i podmazivanje hrskavice
Re: mekana hrskavica casice
goca75 napisao:ima 33 godine ostecenu hrskavicu casice,trenutno uzimam lekove za hranjenje i podmazivanje hrskavice
Izvini, šta uzimaš? I meni su potrebni takvi lekovi.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
hvala,za savet,Veljko Jovanovic napisao:Za blaga i umerena ostecenja hrskavice casice (pod uslovom da hrskavica drugih zglobih povrsina nije ostecena) preporucuju se vezbe za jacanje natkolene muskulature. Sto se tice vezbi, kao i ostalih oblika fizikalne terapije, treba da konsultujete fizijatra ili fizioterapeuta.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Kolega je sve rekao, dzaba lekovi ako ne radite na ojachavanju misica koji treba da preuzmu tezinu koju hrskavice ne mogu da izdrze vishe.
I nadam se da lekove uziomate po lekarskom receptu i dozirano, nemojte se trovati supstancama ako vam ne trebaju!
Sa svim snimcima i analizama kod fizijatra, da se prepishe fizikalna terapija, antibol ako imate bolove i obavezno kineziterapija.
I nadam se da lekove uziomate po lekarskom receptu i dozirano, nemojte se trovati supstancama ako vam ne trebaju!
Sa svim snimcima i analizama kod fizijatra, da se prepishe fizikalna terapija, antibol ako imate bolove i obavezno kineziterapija.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
KINEZITERAPIJA/vežbe - lečenje terapeutskim pokretom
Najpragmatičniji deo kineziterapije je osposobljavanje pacijenta aktivnostima svakodnevnog života, koji je neizvodljiv a najčešći je razlog prisustvo boli, mišićna slabost ili nepostojanje fiziološke pokretljivosti.
Sve ono što u punom zdravlju predstavlja nešto što se podrazumeva, tek kada postane neizvodljivo i nepremostivo, ograničeno i bolno razlaže se na osnovne segmente, te se kineziterapijskim procedurama sklapa u složenu fizičku aktivnost bez koje se ne može dostojanstveno živeti.
Najpragmatičniji deo kineziterapije je osposobljavanje pacijenta aktivnostima svakodnevnog života, koji je neizvodljiv a najčešći je razlog prisustvo boli, mišićna slabost ili nepostojanje fiziološke pokretljivosti.
Sve ono što u punom zdravlju predstavlja nešto što se podrazumeva, tek kada postane neizvodljivo i nepremostivo, ograničeno i bolno razlaže se na osnovne segmente, te se kineziterapijskim procedurama sklapa u složenu fizičku aktivnost bez koje se ne može dostojanstveno živeti.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Stalni član
- Kontakt:
Poštovani,
moja ćerka ima 13 godina, dijagnozu razmekšavanje hrskavice čašice oba kolena, više desno, i boli je desni skočni zglob dijagnoza je S93. Prepisan nimulid gel i hepatrombin mast, nošenje elastičnog zavoja, strogo mirovanje, oslobodjena fizičkog i treninga.
Sledeće nedelje kreće na elektroterapiju i vežbe, čekamo slobodan termin.
Aktivna je odbojkašica, i sad je strašno tužna zbog tih zabrana, a ja ne znam da joj odgovorim na pitanje kad ce ponovo smeti na treninge.
Kakvi su izgledi za izlecenje kod dece.
Nekoliko puta je proteklih godina zbog tih istih bolova radila reumatski faktor i sve je bilo dobro.
Pozdrav
moja ćerka ima 13 godina, dijagnozu razmekšavanje hrskavice čašice oba kolena, više desno, i boli je desni skočni zglob dijagnoza je S93. Prepisan nimulid gel i hepatrombin mast, nošenje elastičnog zavoja, strogo mirovanje, oslobodjena fizičkog i treninga.
Sledeće nedelje kreće na elektroterapiju i vežbe, čekamo slobodan termin.
Aktivna je odbojkašica, i sad je strašno tužna zbog tih zabrana, a ja ne znam da joj odgovorim na pitanje kad ce ponovo smeti na treninge.

Kakvi su izgledi za izlecenje kod dece.
Nekoliko puta je proteklih godina zbog tih istih bolova radila reumatski faktor i sve je bilo dobro.
Pozdrav
-
- Stalni član
- Kontakt:
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 12, 2009 11:47 pm
Cao, interesuje me dali neko ima isti problem kao ja i dali je operisao hrskavicu? ja sam pre 4 meseca operisao koleno, transplataciju hrskavice, i non stop sam na stakama bez oslonca na operisanu nogu, sada ima 10% oslonca, radim vezbe i plivam non stop i bio sam u banji mesec dana, a poceo sam da pijem americke tablete za obnovu hrskavice JOINT MD svi kazu da deluje, a pre toga sam pio NO DOL, doktori mi savetuju da stedim nogu i da batalim sport dozivotno, i da me u buducnosti ceka proteza!!!!