Mediolateralna Protruzija L5-S1 diska
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 28, 2018 9:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: Mediolateralna Protruzija L5-S1 diska
2000 dinara,ali ne moze se porediti to sa istekijem zato sto je prilikom dekompresije na stolu kicma postavljena u pravilan polozaj sa podignutim nogama i savijenim u kolenima (pod 90 stepeni) a sa istekijem moze samo da se legne na njega i napravi ekstenzija donjeg dela kicme koja vrlo malo deluje na rasterecenje prsljena i oslobadjanje diska...
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Како ће да ти постави кичму у правилан положај ако имаш деформитет?!
Истеки користим свакодневно више од 10 година и кичма ми је у много бољем стању него пре 30 година када сам се редовно бавио спортом и имао 30кг мање, тако да знам шта причам.
Уосталом шта те спречава да потрошиш годину дана на тај астал за развлачење и потрошиш око 1.000 евра?
Истеки користим свакодневно више од 10 година и кичма ми је у много бољем стању него пре 30 година када сам се редовно бавио спортом и имао 30кг мање, тако да знам шта причам.
Уосталом шта те спречава да потрошиш годину дана на тај астал за развлачење и потрошиш око 1.000 евра?
-
- Novi član
Na taj astal se ne treba ici godinu dana,poboljsanje se oseti vec posle 10 terapija a maksimalno je 15 terapija... I na stolu te razvlaci sila koja se sa svakom sledecom terapijom povecava a kod istekija ne postoji nikakva kila samo se koristi svoja tezina svaki put... Pravilan polozaj je takav polozaj gde su noge savijene u kolenima i odignute od poda kako bi se kicma opustila a sa istekijem je nemoguce zauzeti takav polozaj tela,moze samo ravno da se legne na njega a tada su noge na podu... Govorim o ovom polozaju [img][https://www.dynamicphysiotherapy.ca/wp- ... l1.jpg/img]
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Не знам о чему говориш и одакле ти такве информације. На Истекију се управо лежи са у коленима савијеним ногама.
Па ако је тај астал тако одличан онда чему двоумљење?! Истеки не даје трајне резултате већ кичма мора свакодневно да се истеже до краја живота - ако хоћеш здраву кичму.
Ако си тако добро информисан онда само напред.
Па ако је тај астал тако одличан онда чему двоумљење?! Истеки не даје трајне резултате већ кичма мора свакодневно да се истеже до краја живота - ако хоћеш здраву кичму.
Ако си тако добро информисан онда само напред.
-
- Novi član
Vazi,hvala.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Једног дана се сети ових мојих речи: кичма мора свакодневно да се истеже док год је свакодневно користиш.
-
- Novi član
Istezem je ja od kad znam za sebe,posle svakog treninga,cuvao je i nikad tesko nisam podizao nepravilno i eto ovako mi je vratila 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ниси је правилно истезао, а питање је и шта си додатно радио неправилно.
Многи у теретани упропасте кичму јер прерано почну да дижу терете изнад појаса. То је само један пример.
Један мој другар купио Истеки и ништа му не помаже. Када сам га питао како га користи и колико, испоставило се да га само гледа.
Многи у теретани упропасте кичму јер прерано почну да дижу терете изнад појаса. То је само један пример.
Један мој другар купио Истеки и ништа му не помаже. Када сам га питао како га користи и колико, испоставило се да га само гледа.

-
- Novi član
ahahahha,pa onda bolje da ga nije ni kupio,prvo cu da pokusam sa terapijama pa kasnije kada skupim malo para uzecu isteki,znaci svaki dan 20 minuta pred spavanje?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Мени није довољно 20 минута јер имам доста кила вишка и седим за рачунаром по цео дан. Такав ми посао, шта ћу. Могао бих да смршам али то је већ друга прича. Скинуо сам око 9 кила.
Значи ја у просеку прво истежем горњи део кичме око 20 минута, а затим истежем доњи део кичме исто око 20 па и до 30 минута. Могао бих да кажем да ми је довољно по 15 минута, што укупно даје 30 минута.
Пред спавање је најбоље радити истезање јер после тога са истегнутом кичмом идеш у кревет па се дискуси лакше регенеришу у току сна.

Значи ја у просеку прво истежем горњи део кичме око 20 минута, а затим истежем доњи део кичме исто око 20 па и до 30 минута. Могао бих да кажем да ми је довољно по 15 минута, што укупно даје 30 минута.
Пред спавање је најбоље радити истезање јер после тога са истегнутом кичмом идеш у кревет па се дискуси лакше регенеришу у току сна.
-
- Novi član
Odlicno,hvala 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ако још нешто буде било потребно (осим пара) слободно пиши.