Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Omega napisao:zoksula, i dalje apelujem na tebe da kažeš nešto specifično i korisno, a ne da linkuješ razne search-eve sa neta.
Koliko mi je poznato, ovo je srpski forum i većina ljudi na njemu je odavde, te je bitno koliko neki preparat košta u Srbiji, a ne šta izbaci tamo neki belosvetski search engine, jer to sa nama nema nikakve veze.
Osim toga, i dalje o magnetima nisi precizno rekao ono šta sam te pitao, ali zato vidim da si ih već stavio u potpis.
Kao prvo, komercijalno reklamiranje na forumu nije dozvoljeno, a osim toga to nije ni pristojno, naročito kada se govori o ozbiljnim stvarima.
Dakle, slušamo te.
Vec sam rekao da je kod nas sve bolesno skupo i da je SVE minimum 3x
skuplje. A posto smo mi i u SRBIJI i u SVETU onda mozemo je da narucimo te stvari takodje.
Sada sam umesto magneta stavio glukozamin da se ne bi neko stvarno izlecio od artroze:)
Evo citiraću sa druge teme to šta sam te pitao o magnetima:
Omega napisao:
Kako te bolelo pre njih, šta se dešava sa bolom kada staviš magnete, a šta se dešava kada ih skineš?
Dakle, detaljno objasni kako magneti utiču na bol.
Ajd dobro ...
pre magneta:boli konstantno i bolovi se pojacavaju kada pada kisa (znaci non-stop boli) i kada se ne krecem dugo.
sa magnetima:kada se normalno i kada se malo krecem ne boli - kada se extremno malo krecem i kada pada kisa (tj lose vreme onda boli)
Kada skinem magnete - pocinje da boli ko pre posle ne znam 2-3 sata (ali nisam siguran kako kad).
uglavnom te magnete mozes i sam da napravis samo ce verovatno biti preslabi - kao dole ispod napravis traku koja ima magnete u linijama. Svi magneti treba da bude okrenuti severnim polom (mada pretpostavljam da moze i juznim ali je bitno da svi budu u istom smeru) ka telu. i treba ti puno malih magneta ...
Jesam li napisao sajt. Uglavnom sada se ne secam ... ali naci cu negde.
Napisao sam ti raspored gore,nije to neka tehnika to je samo magnet.Stavis nekoliko komada u rasporedu ko smajliji. Ako prestane da boli,ok.
Ako ne onda uzmes jace. Ako zejebava ides kod njih, kupis mali magnet neki
odes kod nekog da izmeri jacinu polja ili sam napravis uredjaj za to ... mislim da samo ampermetar treba od tehnike i kupis iste jacine.
Ali meni izgleda da samo smanjuje bol, dakle meni posle 8 meseci cini mi se (nisam uradim sninak i uporedio) i dalje isto.
Ali sa obzirom na to da mozes da kupis magnete i sam napravis ... ili da narucis neke daleko udobnije pakete magneta(a mozda i bolje) za svega ~ 30E ...
uzmes ovaj po kolenu (2 za 2 kolena - za kuk treba malo vise):
EP656S 12mm dia x 2mmA N42 - 22K Gold plated - 2,800 Gauss on the surface 1.6kg Pack of 10 Magnets £5.80
I jos ova 2 dodatno:
EP288 20mm dia x 2mmA N42 - 22K Gold plated - 2,300 Gauss on the surface 2.6kg Pack of 2 Magnets
Nije bitna samo jačina, nego i oblik magnetnog polja. Ne zaboravi da unipolarno magnetno polje dublje prodire u tkivo, a sva ova su bipolarna, samo je madumagnet unipolarno.
Iako se slažem se da je njihova cena (2x250 e za kolena, a duplo više za kukove) preterana, ne bih se tek tako usudio da sam kupujem magnete ko zna odakle i slažem ih.
btw, da li si ti pregledao ostale zglobove, prvenstveno kukove i kičmu?
ja sam to nedavno uradio i ispostavilo se da su mi kolena, kod kojih su mo tegobe bile najjače, još u dobrom stanju ...zapravo daleko od dobrog, ali u boljem nego kičma i kukovi...užas..
Pa da bitan je oblik - ali ne toliko mnogo. Zapravo bitan je i polozaj tih magneta.
Ja sam prilicno dobar poznat fizicar i sada sam trenutno za ETF-u i znam kako deluje i kako se racuna magnetno polje.
Tako da je jedina fora da se ovako postave na ovaj nacin kao sto sam nacrtao gore nista vise - aproksimativno dobijes isto za mnogo manje para - a polje je u stilu elektricnog polja solenoida.
Zapravo fora je da nemas jedan vec vise magneta i da svi budu okrenuti severnom stranom ka tkivu tako da dobijes efekat magnetnog solenoida.