Lukascija patele i trohlearna displazija

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Proton123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 14, 2018 3:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Lukascija patele i trohlearna displazija

Post od Proton123 »

Pozdrav, pre dva meseca mi se desilo iskakanje patele tj luksacija. Nosio sam gips 10 dana, i posle toga sam išao na fizikalnu terapiju. Magnetnom rezonancom se uspostavilo da imam "trohlearnu displaziju" i da je to razlog zašto mi je patela "pobegla" u stranu. Koliko sam shvatio ta trohlearna displazija znači da mi je ta trohlea nerazvijena dovoljno i onda postoji mogućnosti ka ponovnom iskaknju.

Moje glavno pitanje je: Da li je ta trohlearna displazija opasna za budućnost, tj. da li će biti nekada neophodna operacija i kako se to leči neoprativno. Takodje me zanima da li ta diplazija ima neke veze sa ćelijama, i problemom u budućnosti kao što je karcinom?

Hvala unapred
Proton123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 14, 2018 3:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Re: Lukascija patele i trohlearna displazija

Post od Proton123 »

Takodje, pitanje koje sam zaboravio je zbog čega nastaje displazija trohlea na kolenu?

p.s. imam 19 godina
Odgovori