Lom ruke
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 05, 2018 10:46 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Lom ruke
Pozdrav postovani, pre skoro dva meseca sam slomio ruku tj Skafodnu kost. To je bese kost jedna od onih sitnih kostica u saci. E sad sve ok ide ali mi je gips propao. Da li sam smeo posle 7 nedelja da ga skinem i stavio sam drugi.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Re: Lom ruke
Чини ми се да ћеш имати већи проблем него што је замена пропалог гипса који изгледа није ни требао да буде постављен: https://www.researchgate.net/publicatio ... istraction
-
- Novi član
Sad si me bas uplasio... Inac pocela je da zarasta nadam se da ce na kontroli biti sve uredu.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Не знам конкретно о таквој врсти прелома али после дуготрајног ношења гипса изузетно је важно да се физикална рехабилитација спроведе тачно и доследно. У противном рука може да остане делимично покретна.
-
- Novi član
Neka doktorka mi je produzila nosenje gipsa, kaze da je zaraslo ali da se za ovu vrstu preloma nosi gips 10 do 12 nedelja. Ja cu poludeti sa ovim gipsom ne mogu nista raditi. Izgubio sam posao, treba mi drugi sto hitnije. Da li je moguce da danas vecinom Vas doktora nema razumevanja za pacijente.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Колико сам видео, гипс се уопште не носи већ се користе фиксатори.
Нема разумевања?! Па видиш, ситуација је следећа, не само код лекара него и у осталим струкама: 80% их нема везе са мозгом и струком а 10% јесу стручњаци али боли их курбла за пацијенте (муштерије) осим ако дебело не платиш. Преосталих 10% су и стручњаци и људи. Неки ми кажу да сам оптимиста, па ти види.
Нема разумевања?! Па видиш, ситуација је следећа, не само код лекара него и у осталим струкама: 80% их нема везе са мозгом и струком а 10% јесу стручњаци али боли их курбла за пацијенте (муштерије) осим ако дебело не платиш. Преосталих 10% су и стручњаци и људи. Неки ми кажу да сам оптимиста, па ти види.