KRIVA KICMA
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
KRIVA KICMA
PRIMETIO SAM DA IMAM KRIVU KICMU,KUPIO SAM RAZLICITE POJASE ZA PRAVILNO DRZANJE TELA ALI NISTA NE POMAZE,LJUDI ZNAM DA NIJE MOGUCE ISPRAVITI KICMU ALI KAKO DA MAKAR UBLAZIM OVAJ DEFORMITET,MISLIM NA NEKE VEZBE ILI TOME SLICNU...UNAPRED ZAHVALAN NA ODGOVORU
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Meni su debili doktori hiljadu i jedan put pregledali kicmu od puberteta i govorili mi da imam savrseno drzanje i pravu kicmu,sve do 23 god. kad mi je jedan rekao da imam deformaciju kicme i jedno rame nize od drugog. U sustini to se ne primecuje ali deformacija kicme moze da napravi haos od zivota.Meni su se nakon te dijagnoze pocela spustati stopala, a ne mogu da ti opisem kakve bolove imam
,i to ne od kicme vec od stopala.Najvise me plasi da ne budem imala problema sa diskus hernijom ili ne daj boze da se desi nesto gore! Nema leka sto je najgore, kakvi pojasevi i sl. Meni je receno da radim dosta vezbe, da puno plivam itd. dakle da ojacam misice, da ne bi sav teret prelazio na kosti. Kupila sam ELIPTIKAL spravu za vezbanje koja je odlicna za to, ali samo ko ce svaki dan vezbatiiii....
NACI

NACI
Imam 20god. a skoliozu vucem od 13. Nijedan ortoped mi dosad nikad nije izmerio stepen krivine, a stanje se uglavnom pogorsavalo. Da li neko moze da mi kaze da li se operacija i ako je stepen krivine preko 50°moze izbeci buduci da mi je rast zavrsen? Da li vezbe moraju da se rade asimetricno? Meni su rekli da radim obe strane, da tako treba. Znate li neki sajt s vezbama? Unapred hvala za svaki savet! 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Fotografisite snimak digitalnim aparatom (stavite na na prozorsko staklo) pa posaljite ovde, mi cemo da odredimo stepen krivine. (Mada, verujem da niste pogresili ako ste sledili uputstva, nije to bas tako tesko odrediti).
Svima sve najbolje!
Svima sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Hvala što se nudite da pomognete
Snimak je stariji,a i,iskreno da kažem,ne znam to da prebacim na komp. Danas sam bila kod ortopeda, pregledao me je,rekao da je stanje dobro,i da nema potrebe da slikavam,nego da plivam celo leto,pa na jesen na kontrolu. U nalazu je napisao:"Prisutan desnostrani gibus uz dobru kompenzaciju skolioze". Da li "kompenzacija skolioze" znaci da je dobro korigovana jer se osim gibusa zaista nimalo na stasu ne vidi deformitet,a i nisam dosad imala zdravstvenih problema uzrokovanih skoliozom?

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Kontakt:
Onda budite bez brige. To znachi da imate 2 krivine na kicmenom stubu koje jedna drugu "ponistavaju". A da imate 50 stepeni kako ste rekli, otprilike ne biste mogli ni da lezite, ni da sedite... nista. Pitanje je da li biste bili i zivi. To je ogroman deformitet uz pomeranje unutrasnjih organa.
Sve najbolje.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Uh, kolega, pa nemojte da plasite ljude
Imam za vas i ostale ortopede tuzni fenomen, slucaj za prikaz, moja pacijentkinja (teko od skoro se leci kod mene), zena ima "S" skoliozu sa po 110 stepeni u obe krivine!!!!! Uzecu ako mogu RTG snimak, da ne poverujete, Ima brojne radikulopatijske smetnje, izrazen gibus, hramanje pri hodu, FVC koji je jedva 35%, povremeno i otezano gutanje - ali je ziva i hoda i i osim bolova ostale tegobe slabo pominje... Ako budem mogao, uzecu RTG i postaviti ga ovde.
Sve najbolje!

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine