kolena

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
slamarica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 24, 2006 7:04 pm

kolena

Post od slamarica »

posle porodjaja 2006 u januaru mi se pojavio otok na desnom kolenu pa mi je doktor ne snimajuci stavio lanketu i posle nekoliko dana otok je spao medjutim posle toga mi se pojavio otok na levom kolenu vadila sam reuma faktore i nalazi su bili uredni medjutim sada mi se ponovo pojavio otok na levom kolenom pracen jakim bolom i temperaturi u kolenom 'isla sam kod ortopeda kod neurologa snimala koleno ,i na kraju su me poslali kod interniste .kada su snimili levo koleno napisali su PRISUTNE DISKRETNE GONARTROTICNE PROMENE PA ME ZANIMA STA TO ZNACI I KAKVE IMA VEZE TURBEKOLOZA SA KOLENIMA .unapred zahvalna
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Gonartroza je hronicno degenerativno oboljenje zgloba kolena kod koga propada zglobna hrskavica. Lek ne postoji, niti se tok bolesti moze zaustaviti. Moze samo da se uspori. Na kraju, moze da se operishe i da se stavi totalna proteza kolena. I ovo sa tuberkulozom nema nikakve veze.
Sve najbolje.
Zeki hirurg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 6:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

kolena

Post od Zeki hirurg »

Bolest nije izleciva.Medjutim postoje lekovi koji usporavaju propadanje hrskavice .Nikako ne pijte ciprocinal,lek je vrlo agresivan iako ublazava bol on jos vise podstice propadanje hrskavice.
Zeka94hirurg
Omega
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 10:02 pm

Post od Omega »

Zeki, da li ste do sada sretali ljude sa upropaštenom hrskavicom od Ciprocinala?
Odgovori