Da li je kasno ispraviti ovaj deformitet? Pomozite molim vas

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
m29
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 07, 2014 12:39 am

Da li je kasno ispraviti ovaj deformitet? Pomozite molim vas

Post od m29 »

Pozdrav svima, imam jedno pitanje. Naime jos kao klinac primetio sam da mi je levi misic grudnog kosa razvijeniji od desnog, isto tako sam primetio da protezuci ( gurajuci ) desno rame i desni deo grudno kosa unazad, dolazi do "krckanja" ( pucanja zglobova koje je slicno onom pucanju zglobovima na rukama, koje ljudi imaju obicaj da rade ) Povodom tih problema jos tada, sa nepunih 10-11 godina majka me je vodila kod doktora i tamo smo naisli na odgovor "nije nista strasno, to je zato sto se razvijas" Posle par godina situacija je ista bila, opet sam otisao "nije strasno, samo idi na plivanje" Evo, sada imam 23 ( uskoro 24 ) godina i i dalje imam deformitet grudnog kosa i dosta jace krckanje u grudnom kosu kada zabacim desno rame unazad...To pucketanje se i cuje, dakle nije samo osecajno da se nesto desava unutra... Najzad su mi dali uput da snimim grudni kos i nakon odnosenja rezultata kod doktorke ona je rekla "ma nije tebi nista" Moj deformitet izgleda ovako...

http://zaslike.com/files/4oihhb61uu7lrnwstopl.jpg

iskreno, poceo je zaista da mi smeta, prvo zbog nesimetricnosti a drugo, osecam da je leva strana grudnog kosa "napumpana" osecam u pokretima i svemu. Ne vezano za ovo, imao sam povredu kolena, nisam bio aktivan duze vreme i nabacio malo kilazu, sada mi smeta jos vise....

Kada rukom pipnem levi misic grudnog kosa, oseca se pod rukama masa, jednostavno oseca se pun misic, dok kada pipnem desnu, imam osecao kao da fali dosta...Savetovao sam se sa doktorima, jedni kazu da moze da se ispravi, jedni kazu da ne moze...jedni tvrde do 17 godina sta uradis po pitanju deformiteta to ti je, drugi kazi telo se razvija do 25 godina, imas vremena...( a kada sam bio pre 10 i vose godina onda je bilo "lako cemo" ). Sta da radim, ima li spasa? Pomozite.
Odgovori