Hitno pitrebna pomoc
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 14, 2019 1:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Hitno pitrebna pomoc
Na izvestaju pise grubi kalcifikati u nivou velikog tuberkuluma i uz akromiom.osteoartroza u glenohumeralnom i akromiokLavikularnom zglobu.pregled je suboptimalna usled ogranicene pokretljivosti.lamirani sloj tecnosti i uz tetivu duge glave bicpsa.manja kolicina tecnosti u subakromioSubdeltoidnoj burzi.kalcifikatna supraspinatusna entezopatija.sve je na desnoj ruci i sifra je Z01.6.Nesnosni bolovi i oteceno rame cak i povisena temperatura38,2.Sta dalje molim vas?Hvala
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Re: Hitno pitrebna pomoc
Не разумем све шта пише али видим да има калцификата на све стране плус артроза. Пошто се јавила температура и оток, значи да је дошло до повреде ткива што значи да је рука много запуштена и касни се десетак година са лечењем.
Сада не знам шта могу да ураде. Да ли се нешто може урадити ултразвуком или мора операција или нешто треће то би морали лекари да кажу. Од алтернативе не знам да има ишта што може брзо да делује.
Сада не знам шта могу да ураде. Да ли се нешто може урадити ултразвуком или мора операција или нешто треће то би морали лекари да кажу. Од алтернативе не знам да има ишта што може брзо да делује.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 14, 2019 1:07 pm
Da li bi bilo dobro i rwumatologa da poseti?I nije mi jasno doktor joj rekao da temperatura nema veze sa tim,sta bi trebalo da uradimo,hvala puno
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Ако је раме отечено и болно сасвим је оправдано закључити да температура потиче одатле. Ако је поред тога раме топлије од остатка тела онда је висока температура сигурно повезана са тиме, а ситуације је онда озбиљна.
Што се тиче реуматолога, стварно не знам. Тај лекар је морао даље да упути на прегледе и лечење.
Свакако ће помоћи да се пије Химорал јер он помаже код свих упалних процеса. Није баш јефтин али веома је користан ако се придржавате упутства о дозирању и начину употребе.
Треба погледати шта би се од народних лекова могло применити за увијање рамена; нешто као купус или гавез, не знам. То треба да проверите.
Могли би да помогну и јаки магнети ако се носе цео дан на рамену.
Што се тиче реуматолога, стварно не знам. Тај лекар је морао даље да упути на прегледе и лечење.
Свакако ће помоћи да се пије Химорал јер он помаже код свих упалних процеса. Није баш јефтин али веома је користан ако се придржавате упутства о дозирању и начину употребе.
Треба погледати шта би се од народних лекова могло применити за увијање рамена; нешто као купус или гавез, не знам. То треба да проверите.
Могли би да помогну и јаки магнети ако се носе цео дан на рамену.