hipocalcinemija

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
jelena-lela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 03, 2009 3:12 pm

hipocalcinemija

Post od jelena-lela »

imala sam 3 operacije koljena,u pitanju je bila ruptura prednjih ukrstenih ligamenata koljena,pa prilikom zadnje operacije kad su mi vadili šrafove iz koljena,odmah nakon budjenja sam imala kocenje ruku i nogu,gusenje i zadebljanje jezika,prebacena sam u šok-sobu,gdje sam bila na posmatranju oko 3-4 sata i primala sam kiseonik.tada mi je receno da sam imala napad hypocalcinemije(manjak kalcijuma) ali nisu mi dali nikakve pismene tragove o istom,jer su rekli da se to svakom moze desiti...poslije pola godine sam imala isti napad,pa me je hitna prebacila na endokrinologiju,gdje sam pregledana i na nalazu je napisana dijagnoza hypocalcinemije i od tada sam radila sve moguce nalaze svih hormona,UZV,stitne i parastitne zlijezde i sve je uredu,radila sam i EMNG i uredu je,sto se tice mog organizma sve je uredu,pa je doktor rekao da je moguce da je to vjestacki uzrokovano putem anestezije...zanima me sada posto sam cula da je to jako rijetka bolest,ako je uzrokovana vjestacki,da li se moze povuci i kada?..posto imam samo 20 godina i visde mi je dosadilo,jer se jako cesto osjecam slabo i pored terapije koju pijem( rocartrol tablete i Ca Sandoz sumece),kosti me jako bole(narocito kosti ruku),kada mi je bas lose,trne mi ekstremiteti,prvo ruku,gusi me u sredogrudju...vise ne znam sta da radim,nema koje nalaze mi nisu radili i sve je uredu,cak sam i kod psihologa isla,i sve je uredu...najradije bih otisla na VMA,ali nasi doktori tesko daju uputnicu za VMA.
Ako neko zna nesto vise o hypocalcinemiji,molim da mi pomogne!
Unaprijed veliko hvala! :cry:
dejan70
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 08, 2009 12:35 pm

hipocalcemija

Post od dejan70 »

Calcijum u tvom organizmu proizvode cetiri paratiroidne zlezde velicine pirinca. Ja sam operisao stitnu zlezdu na VMA i sada oralno uzimam kalcijum, pa bih ti preporucio da kombinujes sumece i obicne tablete zbog zeluca, i trebala bi da uzimas alpha D3. Naravno pre svega bi trebala da se konsultujes sa svojim lekarom.
jelena-lela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 03, 2009 3:12 pm

Re: hipocalcemija

Post od jelena-lela »

dejan70 napisao:Calcijum u tvom organizmu proizvode cetiri paratiroidne zlezde velicine pirinca. Ja sam operisao stitnu zlezdu na VMA i sada oralno uzimam kalcijum, pa bih ti preporucio da kombinujes sumece i obicne tablete zbog zeluca, i trebala bi da uzimas alpha D3. Naravno pre svega bi trebala da se konsultujes sa svojim lekarom.
Hvala ti puno sto si mi odgovorio i na savjetu,ja pijem sumece Ca Sandoz u kombinaciji sa Rocartrol tabletama koje sadrze D3,to mi je doktor propisao....Radila sam ja i ultrazvuk paratiroidne zlezde i vadila nalaze za paratiroidnu zlezdu i sve je uredu,kod mene je problem sto doktori ovde ne znaju uzrok mog manjka kalcijuma...sve u svemu hvala ti puno na savjetu,drago mi je da bar neko razumije moj problem i pokusava mi pomoci!Sve najbolje! Lijep pozz :wink:
Odgovori