Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Molim vas da mi neko da blize informacije o konzumiranju Glucosamine&Chondroitin-a.Naime bavim se aktivno sportom i optereceni su mi zglobovi.Dobio sam uveravanja da je doticni preparat dobar za obnovu hrskavice u zglobovima.Ono sto mene zanima je da li postoje neke nezeljene poslodice i da li moze slobodno da se konzumira.
Prodaju se bez recepta zato sto nisu registrovani kao lek, nego kao pomocno lekovito sredstvo ili dodatak ishrani. U literaturi nema sigurnih podataka da obnavljaju hrskavicu.
Mom muzu je to jako pomoglo. On skoro i da nema hrskavicu u desnom ramenu, ide tri puta nedeljno na fizioterapiju, itd, i to mu je dosta pomoglo, mada i on prvi kaze da moze biti subjektivno, tacno je da nema istrazivanja koji to podrzava...
Duge je to prica, koja je pocela time sto ga je babica ispustila kada ga je povijala na rodjenju, iscasila mu rame, nikom nije prijavila, javila se infekcija i morali su da odseku veliki deo kosti , zbog cega mu je ruka 10cm kraca. Sada se u tom ramenu pojavio artritis i hrskavica je skroz izjedena. Bas je radio MRI pre par dana i izgleda grozno. Sad ide na fizikalnu terapiju jer je dobijao takve bolove u ramenu da uopste nije mogao da spava na desnoj strani a ni rame da rotira za 45 stepeni.
Bas se spremam da ispisem dijagnozu za MRI opsirnije i zatrazim savet, ali evo ovako ukratko za sada.