Gipsano korito s minervom

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
martaf
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 09, 2012 12:10 pm

Gipsano korito s minervom

Post od martaf »

Molim Vas za pomoc oko gipsanog korita s minervom. Prije otprlike mjesec dana sam u saobracajnoj nesreci zadobila kompresivnu frakturu TH11, TH12 i L1 prsljena (ako sam dobro prepisala). Zbog mojeg prijasnjeg iskustva s operacijama lijecnici su se odlucili za konzervativnu terapiju i stavili me u gipsanu minervu. Zavrsila sam zagipsana sa ovratnikom od gipsa i zagipsanim trupom do pojasa, ne znam kako bih bolje opisala. Neka dva tjedna sam lezala u bolnici, pa me otpustili doma. Zivci nisu osteceni tako da "normalno" funkcioniram. Danas sam bila na kontroli, ali kako ja bas i ne mirujem (receno mi je potpuno mirovanje, a ja se bas toga i ne drzim) oporavak nije najbolji te sam u ponedjeljak narucena na novo gipsanje u gipsano korito s minervom. Ima li tko kakva iskustva s time? Kako je meni objasnjeno dobit cu gips kao ovaj sada, ali jos ce mi ga spustiti na obje noge od guze do oba koljena. Ima tko kakvog iskustva ili pojam o tome? Trazim po internetu, ali nema bas nesto korisno, a doktor nije bio bas pricljiv
mihajlo mihajlovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2012 12:57 am

Re: Gipsano korito s minervom

Post od mihajlo mihajlovic »

martaf napisao:Molim Vas za pomoc oko gipsanog korita s minervom. Prije otprlike mjesec dana sam u saobracajnoj nesreci zadobila kompresivnu frakturu TH11, TH12 i L1 prsljena (ako sam dobro prepisala). Zbog mojeg prijasnjeg iskustva s operacijama lijecnici su se odlucili za konzervativnu terapiju i stavili me u gipsanu minervu. Zavrsila sam zagipsana sa ovratnikom od gipsa i zagipsanim trupom do pojasa, ne znam kako bih bolje opisala. Neka dva tjedna sam lezala u bolnici, pa me otpustili doma. Zivci nisu osteceni tako da "normalno" funkcioniram. Danas sam bila na kontroli, ali kako ja bas i ne mirujem (receno mi je potpuno mirovanje, a ja se bas toga i ne drzim) oporavak nije najbolji te sam u ponedjeljak narucena na novo gipsanje u gipsano korito s minervom. Ima li tko kakva iskustva s time? Kako je meni objasnjeno dobit cu gips kao ovaj sada, ali jos ce mi ga spustiti na obje noge od guze do oba koljena. Ima tko kakvog iskustva ili pojam o tome? Trazim po internetu, ali nema bas nesto korisno, a doktor nije bio bas pricljiv

Вероватно нећеш да нађеш о овом лечењу са гипсаним коритом.
Због тога укуцај дијагнозу па ћеш видети како се у свету и Србији лече преломи кичмених пршљенова ,поготово преломи истих без неуролошке патологије.
Потом,можеш да поразговараш са лекаром који те лечи одн.алтернативи његовог начина лечења.
Odgovori