Hvala unapred
fractura radii extremitas proximalis
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
fractura radii extremitas proximalis
Pala sam okliznuvši se na led 20.12.2018. godine. Pri padu sam se dočekala na levu šaku i levi lakat i osetila strahovit bol u laktu. Ruka mi je odmah ostala "ukočena" tj nisam mogla da je ispravim. Ortoped je konstatovao prelom, stavio mi longetu koju sam nosila 15 dana i nakon toga, početkom februara krenula sam sa fizikalnim tretmanom. Imala sam do sada 15+10+10 tretmana, raznorazne struje i kineziterapiju sa terapeutima ali, posle skoro 4 meseca, stanje je tek za nijansu bolje. Ruka je bolna u predelu lakta, nema otoka ali su tetive u tom predelu nategnute i bolne i dalje je "ukočena" i ne mogu da je ispravim. Da li neko može da mi kaže koliko dugo traje oporavak u ovakvim situacijama (ah da, imam 50 godina) i da li to uopšte može da se vrati u stanje pre povrede? Da li su potrebna neka dodatna snimanja ili je fizikalni tretman jedino sto mi je preostalo?
Hvala unapred
.
Hvala unapred
- aaaca
- Stalni član

- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: fractura radii extremitas proximalis
Најважније је да се утврди да је све срасло како треба, дакле да нема никаквих неправилности. Ако је све у реду онда преостају само физикалне вежбе. Вероватно би помогли магнети или још неке креме, али најважније је да се рука непрестано разрађује. Значи најважније је да се поново сними и да се буде сигуран да је све како треба срасло.
Valjda je sraslo-time se više niko ne bavi. Snimali su mi u januaru, kada su skinuli longetu i to je to. Dugo sve to traje pa me zato zanima orjentaciono vreme oporavka kod ovakve povrede
- aaaca
- Stalni član

- Kontakt:
Саветовао бих ти да снимак однесеш још неком независном стручњаку да погледа да ли је све у реду.
Колико траје опоравак не знам али знам да мораш да будеш упорна јер имам једног другара који није вежбао како је требало па је остао делимично покретан у рамену (њега је повредио). Знам да се неки опораве тек после пола године упорних вежби. Колико је реално, не знам.
Колико траје опоравак не знам али знам да мораш да будеш упорна јер имам једног другара који није вежбао како је требало па је остао делимично покретан у рамену (њега је повредио). Знам да се неки опораве тек после пола године упорних вежби. Колико је реално, не знам.
Hvala u svakom slučaju. Danas sam bila na kontroli pa mi je doktorka dala uput za Banju Koviljaču-dobiću drugo mišljenje a pretpostavljam da će i fizikalni tretman biti kompletniji.
- aaaca
- Stalni član

- Kontakt:
Немој да се ослањаш само на физикалну терапију. Мораш много више да вежбаш руку него што је време проведено код физиотерапеута.
Мислим да би било корисно и да на лакат прикачиш један јак магнет јер ће он помоћу регенерацију ткива.
Мислим да би било корисно и да на лакат прикачиш један јак магнет јер ће он помоћу регенерацију ткива.