Fizijatrija

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Violeta Milic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 16, 2005 9:09 pm

Fizijatrija

Post od Violeta Milic »

Moja beba ima 11,5 meseci sada je tek pedijatar primetio da naginje glavicu na desnu starnu.Dobili smo uput za Tirsovu kod fizijatra.To se kod nje ne primecuje toliko ali kada mi je doktorka skrenula paznju sada primecujem.
Interesuje me da li je to opasno?Koliko traju te vezbe sa fizijatrom i kako se one rade jer je u pitanju mala beba?A i interesuje me koliko se produzava bolovanje i koliko to sve moze da traje??
andjelika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 30, 2005 12:53 pm

Isti problem

Post od andjelika »

moja beba ima isti problem i fizijatri to zovu torticolis. Meni su u Tirsovoj pokazali vezbe i rekli da cemo se navezbati i da da zavisno od stepena iskrivljenja treba bar par meseci. Mojoj jetrvi je trebalo tri meseca da se to dovede u normalu.
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Nikola11 »

Ne zovu fizijatri vec se to tako zove.Ne mora da bude ozbiljno ali zahteva redovno vezbanje sa detetom.Sto je dete mladje,lakse se radi.Sa tvojom bebicom ces mozda imati problema jer je velika i bunice se pa ce najlakse biti da radis sa njom dok spava.Obavezno treba da ides negde gde ce ti terapeuti pokazati kako da radis vezbe,ali znaj da moras ici bar 10-ak dana dok ne naucis da to sama radis.Vezbe se rade kod nekog duze,kod nekog krace u zavisnosti od krivosijosti,tj.stepena torticolisa
ratko jocker
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 22, 2008 10:20 pm

vrtoglavica

Post od ratko jocker »

Postovani molim Vas da mi neko odgovori, ako moze. Vec tri nedelje imam vrtoglavice i cudan osecaj u glavi, povremen bol u potiljku, propadanje kad legnem u krevet. U medjuvremenu sam isao kod kiroprakticara i pokreti su mi mnogo bolji, kako ona kaze oslobodila mi je nerve i misice pored kicme. Uradio sam i magnetnu rezonancu vrata i glave kao i pregled krvnih sudova vrata. Meni zakljucak ne znaci previse, ali verujem da je Vama neophodan da bi mi dali pravi savet sta dalje.
MRI/MRA glave: MR pregled endokranijuma i MR angiografija su bez patoloskih promena.
MR pregled cervikalnog segmenta kicmenog stuba: asimetricna cirkularna protruzija C 5-6 IV diska, pracena rubnom spondilofitozom, bez kompresivne mijelopatije. levi IV foramen umereno stenoziran.
anularno bubrenje C 4-5 diska bez kompresivnih manifestacija. lako stenozirani IFV forameni.
Molim Vas za savet sta dalje. Dodatni pregled ORL, jel vrtoglavica od vrata, sta preporucujete
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Zar nismo o ovome prichali u drugoj temi?

Tortikolis je patologija koja zahvata novorodjenjchad i decu, vrlo vrlo retko odrasle. A Vi imate odgovor na drugoj temi.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori