Fibrozna promjena posle povrede

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
KarateDentist
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 12:58 am

Fibrozna promjena posle povrede

Post od KarateDentist »

Zdravo, moja situacija je sledeca:

ruku sam povrijedio prije par mjeseci na staklo. Povrede su se nalazile na dorzalnoj strani ruke, izmedju proksimalnih i intermedijalnih falangi, nakon cega su usivene.
Ruka mi je, naravno, bila otecena dugo ali nakon sto je veliki otok prosao, ostala su tri `mala otoka` na mjestima gdje je siveno. Oni su i dalje tu, tako da pretpostavljam da je doslo do fibrozne promjene. Kada savijem prste osjecam bol i ogranicenje, promjene su tvrde i nisam siguran da li se pomjeraju sa kozom ili su fiksirane na kosti/tetivi ili ima promjena i na kozi i na kosti/tetivi.

Nadam se da sam dao dovoljno podataka za dobar odgovor na moje pitanje, a to je:
sto da radim da vratim ruku u normalu? Studiram stomatologiju i jako mi je bitno da regulisem ovaj problem sto prije.

P.S. pojavile su mi se neke promjene na noktu kaziprsta u vidu malih udubljena,bez prebojenosti.

Unaprijed zahvalan!
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: Fibrozna promjena posle povrede

Post od terapeut »

Limfna drenaza za evakuaciju otoka,istezanje(ne masaza!!!)oziljnog tkiva, funkcionalni trening za povredjene mekotkivne strukture.
U prevodu zaista,zaista dobar fizioterapeut!
Odgovori