Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Naravno da ima. Hitno pocnite da se bavite sportom, najbolje kombinacija plivanje + teretana sa posebnim obracanjem paznje na vezbe grudnog kosha i ledja. Cim se misici razviju, deformitet ce da nestane
Ja mislim da mi to nebi pomoglo jer vec imam 22 godine,a i neznam dal sam zavrsio sa rastom. Ja mislim da imam marfanov sindrom ako ste culi za to. visok sam 195 cm a nemam ni 80 kilograma imam extra dugacke ruke i noge.
Nije mi jasno zasto bi starost od 22 godine ometala vezbanje. Uostalom, to je najmanje invazivan nacin da se polozaj lopatica popravi.
Sto se tice Marfanovog sindroma, njega prate i razni drugi klinicki znaci, a ne samo visok rast pa bi verovatno bio otklriven do sada. Zasto mislite da ga imate?
Potrazio sam na netu slike "Scapula alata" i primetio da ljudi isto imaju izrazene lopatice ali i takodje deformisane, moje su savrseno identicne ali i koliko god se ja isprsio kad hodam one se naziru ispod svake majice.
Pa upravo o tome Vam i pricamo. AMnite se Marfana i budalastina, nego pravac teretana i bazen. Vezbanjem ce misici da se razviju, i tu uopste nema veze da li je neko zavrsio rast ili ne. Cak je i bolje da jeste, jer je dokazano da kod dece koja jos rastu a idu u teretanu, jaki misici mogu da izazovu skracenje nekih kostiju, odnosno da im ne daju da rastu.
VEZBE!!!
miodrage napisao:Naravno da ima. Hitno pocnite da se bavite sportom, najbolje kombinacija plivanje + teretana sa posebnim obracanjem paznje na vezbe grudnog kosha i ledja. Cim se misici razviju, deformitet ce da nestane