grčevi u prstima na nogama

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
srdjan777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 25, 2010 4:15 pm

grčevi u prstima na nogama

Post od srdjan777 »

Pozdrav svima!

Poslednjih meseci odlazim na yogu i primetio sam, da prilikom sedanja u tzv. balasana položaj (vidi sliku), gde su stopala i prsti skroz opruženi, da me istog trenutka uvati grč u prstima obe noge, tako da moram odmah da promenim položaj, tj. da savijem prste inače je bol neizdrživa. To se dešava isključivo tom prilikom, inače nikada nemam grčeve. Rečeno mi je da probam sa magnezijumom, koristim ga već 3 meseca, ali nema nikakvih promena.

Da li možda neko ima slična iskustva ili zna o čemu bi moglo da se radi?

Hvala unapred,
Srđan

Slika
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: grčevi u prstima na nogama

Post od aaaca »

Питање је каквог је квалитета тај магнезијум.

Мене хватају грчеви у мишићима ако немам довољно витамина Б5. Проблем решавам сисањем Хемофармовог Пантенола (не Галеникин). Првих пар дана посисам по две-три ориблете, а после по једну дневно.
srdjan777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 25, 2010 4:15 pm

Post od srdjan777 »

aaaca napisao:Питање је каквог је квалитета тај магнезијум.

Мене хватају грчеви у мишићима ако немам довољно витамина Б5. Проблем решавам сисањем Хемофармовог Пантенола (не Галеникин). Првих пар дана посисам по две-три ориблете, а после по једну дневно.

Hvala na javljanju!
Evo, ovaj magnezijum sam koristio: https://www.meindm.at/gesundheit/shop/N ... 648.action
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Ајде, као немачки је производ, али не свиђа ми се то што не пише који облик магнезијума је у препарату. То је веома битно. Лепо су написали да је Б12 у облику цијанокобаламина, мада у Немачкој је метилкобаламин облик забрањен. Све мој до мојега.

А концентрација витамина Б12 и Б6 је смешно мала и потпуно безначајна.

Хајде пробај са Хемофармовим Пантенол ориблетама па се јави за неколико дана.
Odgovori