diskus hernija 2018

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
boki087
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 24, 2018 8:59 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

diskus hernija 2018

Post od boki087 »

dobar dan dobri ljudi.ovih dana intenzivno lista po forumu o diskus herniji viidim da su svi postovi po prilicno stari,nadam se da su svi koji su imali problem sa ovim cudom donekle i resili i nastavili normalan zivo,e sad ako neko ima vremen a da mi protumaci moj mr nalaz bio bi mu jako zahvalan unapred hvala.imam problem sa dh l4-l5 i l5-s1...skraticu da vas nedavim prevelikim tekstom-----i.v.prostori na svim nivoima umereno a nivou l4-5i l5-s1 znacajno suzeni. IV iako snizenog intenziteta signala usled pocetne redukovane hidracije.u nivou iv prostora l3-l4 uocava se centralno bubrenje iv diska bez diskuladikularne kompresije.u nivou iv prostora,l4-l5 uocava se centralna anularna fisura diska sa laksom dorzomedijalnom diskalnom protuzijom,koja se nalazi u kontaktu sa duralnom vrecom oba korena l5 vise levim.u nivou iv prostora l5-s1 uocava se laksa dorzomedijalna protuzija sa kontaktom na oba korena s1..zakljucac mr snimka.ukazuje na centralno bubrenje iv diska u nivou l3-l4........lakse dorzomedijalne protuzije u nivou l4-l5.il5-s1,,,jako bih vam bio zahvalan sta kako i dalje da radim,,bol me je posle neki 15 dana prosao ispravio sam se i normalno hodam imam povremeno boli ali ok,,e sad imam trnjenje u obe noge .obilazim razne dr nero hirurge neurologe fizijatre svi mi kazu nista strasno procice ,,,molim za pomoc
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: diskus hernija 2018

Post od aaaca »

Ха, ха, шта кажу, ништа није страшно, проћи ће? Па њима није страшно, а они и не знају за нешто осим таблета.

Морао си у року од пар дана да нађеш некога поузданог да ти развуче пршљенове. Сада је можда касно, али можеш да пробаш.

У сваком случају мораш да нађеш начин да свакодневно развлачиш кичму наредних, па рецимо, до краја живота година.

Има разних направа а један човек се чак на форуму рекламирао јер прави чизме за истезање кичме. Ја користим ово: http://*/index.html?stranica=s ... vlje/kicma
boki087
Novi član
Novi član

Post od boki087 »

za sta kasno druze?budi malo precizniji
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Mora se videti snimak da bi se dalo mišljenje, ali po opisu ne deluje da je za operaciju već za fizikalnu terapiju, vežbe itd
boki087
Novi član
Novi član

Post od boki087 »

ne postiji mogućnost da okacim mr snimak ili ja ne znam ali na snimku se vidi kako su relativno malo izasli sadni to malo moze havariju da napravi u svakom slucaju hvala ti na odg
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Мислим да је касно за мануелно намештање. Када дође до дислокације, мора одмах да се намести иначе се јављају отоци па како време пролази све је теже вратити пршљенове на место. Такође и везе између прешљенова се ремете како време пролази и погрешно "зарастају". У принципу може и тада али мора често да се иде код "костоломца" да би он сваки час враћао пршљенове на њихово место све док се околно ткиво не врати у некадашњу нормалу.

Мислим да ти је боље онако како сам ти написао да ја радим јер можеш свакодневно да се истежеш.
kiroprakticar
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 09, 2013 9:06 pm

Post od kiroprakticar »

Diskus hernija se leci samo pomocu trakcije (kreveta za istezanje kicme) i korektivnim istezanjem para vertebralnih misica ledja.Na taj nacin dolazi do oslobadanja pritiska na nervne korenove koje pritiska hernija.Rezultati su vidljivi vec posle prve terapije.

Skolioza centa konjarnik
Odgovori