diskus hernia molim za pomoc

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
dr.mr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 01, 2006 2:55 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

diskus hernia molim za pomoc

Post od dr.mr »

Imam 22 godine i vec tri godine bolovi u donjem delu ledja i u levoj nozi.
Pre nekoliko meseci su se bolovi drasticno pojacali i otiso sam po treci put kod ortopeda, koji me je uputio kod neurohirurga.Neurohirurg mi je rekao da
snimam kicmu i uradim EMNG leve noge sto sam i uradio i javlja se ukljestenje L4-S1 ma sta to znacilo.Njegov zakljucak je
bio spondiloza i lumbago.Medjutim terapija koju mi je dao nije pomogla pa sam otisao kod neuropsihijatra.Neuropsihijatar smatra da imam diskus herniu
i okostavanje,poslala me je na magnetnu rezonancu(jos uvek cekam da mi odobre uput) i dala da pijem diklofen,tetrazepam 50mg,diazepam 3 mg.Isprimao sam i cetrdesetak injekcija diklofen,ubazon i OHB12 ali nista.Diklofen mi uglavnom pomaze.Sta da radim da bi smanjio bolove koji su ponekad veoma jaki.Iz raznih prica sam cuo da je pozeljno plivanje , ili setnja , vezbe.I jos nesto stalno mi je kicma kriva kao u obliku slova C nekad u levu nekad u desnu stranu.
Inace imam oko 2.10 metra i oko 120 kg. Imam povremenih problema sa visokim pritiskom i receno mi je da moram da smrsam.

Molim za pomoc.[/b]
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Kad uradite magnetnu rezonancu, znacete da li je za operaciju ili ne. U medjuvremenu, savetujem da predjete na NAPROXEN supozitorije (cepice), 2x1, TETRAZEPAM 50mg 2x1 i da primite najmanje dve ampule DIPROPHOS-a, sa razmakom od 7-10 dana izmedju svake ampule.

Postoje vezbe, manipulativni zahvati i rasteretni polozaju kojima se umanjju ili otklanjanju tegobe. Javite se (PM ili email, moze i telefon).
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori