Cervikalni sindrom

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
gh_ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 10, 2007 11:11 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Cervikalni sindrom

Post od gh_ns »

Imam 30 god i pre godinu dana mi je uspostavljena sledeća dijagnoza: smanjena cervikalna lordoza, diskretna anterolisteza VC4 u odnosu na VC5, suženje intervertebralnog prostora između VC3-VC4, VC4-VC5, VC5-VC6 u dorzalnim segmentima diskartroza istih nivoa.Masivni transferzalni nastavci VC7, početne unkarstotične promene. Foramen arcullae atlantis.

Od simptoma sam imao blage vrtoglavice, i osećaj pritiska u gornjem delu leđa i vratu, i kao posledica tog osećaja i ubrzan rad srca i osećaj uznemirenosti. Od strane fizijatra su mi preporučene vežbe koje sam radio i radim i dan danas. Međutim u poslednjih 5 dana, da li od promene vremena ili slično, osećam iste tegobe. Uznemiren sam, vrat me stiska i boli i imam osećaj ošamućenosti. Javio sam se svom lekaru, koji mi je prepisao persen za smirenje, međutim to meni ne pomaže. Da li postoji neki način da se rešim ove napasti jer mi je zaista smanjena koncentracija, ne mrdam nigde od kuće i osećam se užasno bespomoćno.
Hvala unapred.
gh_ns
Novi član
Novi član

...

Post od gh_ns »

Da napomenem samo da sam radio i kolor-dopler krvnih sudova vrata i sve je ok.
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm

Post od Nikola11 »

Ovakvo stanje vratne kicme je najcesce praceno i napetoscu misica vrata i ramena pa bitrebalo da se to umanji i olaksa kako bi Vam se smanjile i te vrtoglavice i osamucenost,obzirom da je nalaz doplera krvnih sudova u redu
gh_ns
Novi član
Novi član

Post od gh_ns »

Hvala na odgovoru.. sa čim bi to mogao da poboljšam? Masažom, nekim vežbama ili posebnom terapijom?
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Masaze mogu, vezbe pod nadzorom fizioterapeuta, i u pocetku Tetrazepam 50 mg uvece za smanjenje napetosti misica.
Sve najbolje.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

ja vas samo molim da vam masaze rade samo struchne osobe, ne idite kod osoba koje su zavrshile kurseve masaza, vec kod fizioterapeuta koji se bave masazama!

u vashem sluchaju bi vam pravilna relaksaciona terapeutska masaza mnogo pomogla, da vas opusti i poboljsha cirkulaciju, mozete i vishe puta nedeljno da idete na te masaze, to cete vi videti kako vam i da i vam prijaju!

sve je ipak individualno!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori