Imam 26 godina. Već godinama imam problem sa kolenima, mnogo više u desnom kolenu, manje u levom. To mi je od sedenja uz kompjuter, pretpostavljam. Prijaju mi ispravljene noge. Čim duže sedim, postaje neprijatno i desno koleno je toplije od levog, na dodir.Takođe mi prija duga šetnja. Ne smeta mi šetnja do 20 km.
Počeo sam da vozim bajs pre mesec dana. Svakodnevno po minimum 20 km, bilo je i do 60, i najzad juče 100 km. Na 75. kilometru, na 25 kilometara od kuće, toliko me je bolelo desno koleno, da sam morao da stanem. Sreo sam tri pro bajkera usput, i imao sreću da je jedan doktor, drugi fizioterapeut. Rekli su mi da malo spustim sedište i stavili su mi elastični zavoj (hvala dobrim ljudima) i nastavio sam poslednjih 25 km lagano. U nekim trenucima na ravnim deonicama sam išao konstantno 32-35 km/h i nije me bolelo, ali ponekad me je toliko bolelo da sam morao da stanem i odmorim nogu u ispravljenom položaju.
To je bilo juče. Danas ne mogu da ustanem bez pomoći ruku i ne mogu da čučnem i ustanem. Po savetu fizioterapeuta, praviću pauzu od 7 dana. Rekao mi je da meniskus nije kako treba.
Te probleme u kolenima sam imao samo malo na manjim turama. Samo sam malo osećao da me boli koleno, da nisam ni obraćao pažnju. Juče su počeli od 60. kilometra i do 75. kilometra sam morao da stanem zbog velikih bolova. Probao sam sve načine vožnje, od 'jake' brzine, do slabe, ali bol nije prestajao. Nekad mu se intezitet smanji, nekad poveća. Samo u jednom trenutku nisam osećao bol, ali se opet brzo vratilo.
Molim za savet.
Kad sam već otvorio temu, usputno da pitam i za desni lakat. U svakom trenutku mi ima, da kažem lufta, u laktu i kada ga ispravim i malo uvrnem ruku, kao da će da pukne, ali neće! Nekad dosta uvrnem ruku i pukne mi u laktu i onda je neko vreme kako treba.
Hvala najlepše.
Bolovi u kolenu - biciklizam
Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA
Re: Bolovi u kolenu - biciklizam
Bio sam kod bivšeg zvezdinog fizioterapeuta. Lakat mi je vratio na mesto, ali opet osećam kao da nije na svom mestu.
Koleno mi je sredio, nešto je ispalo, nisam siguran šta, upotrebljavao je medicinske termine, pa ga nisam razumeo, ali sada je mnogo bolje.
Hvala svima na odgovorima
Koleno mi je sredio, nešto je ispalo, nisam siguran šta, upotrebljavao je medicinske termine, pa ga nisam razumeo, ali sada je mnogo bolje.
Hvala svima na odgovorima