Bol oko cevanice

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

Odgovori
Milica.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 23, 2012 11:04 pm

Bol oko cevanice

Post od Milica. »

Pitala bih za savet, bila bih zahvalna za pomoc.

Vec tri meseca imam bolove levo i desno od cevanice u obe noge. Idem tri puta nedeljno na trening, kardio deo traje oko pola sata, srednji intenzitet otprilike. U pocetku me je malo bolelo (nista strasno), sada mnogo vise (i na treningu i posle u toku dana).

Prvo sam mislila da je do patika, dva meseca sam trenirala u starim patikama koje imaju tanak tvrd djon. Mada, proslo leto sam trenirala u istim starim patikama, isla svaki dan na trening (slicni treninzi), nista me nije bolelo. Jedino sto mi je jednom prilikom otekao skocni zglob, ali zato sto sam bila otisla na neki intenzivan trening, pa sam nabila skocne zglobove (verovatno zbog patika s jedne strane, a s druge zbog intenziteta treninga), i posle nastavila sa treninzima do momenta dok nisam uopste mogla da se oslonim na nogu i dok mi nije otekao zglob. Nedavno sam kupila Skechers GoRun patike. Kada sam ih probala, bile su mi bas udobne (mislila da su solidne patike za nekog rekreativca), ali sada i u njima me jos vise boli i bole me palcevi. Ne znam da li je mozda opet do patika jer je prednji deo mozda previse tanak, jeste mekan, ali je tanji.

Da li bi mozda neki ulosci mogli da pomognu? Da mogu da koristim patike, da nisu bacene pare. :) Ili jedino nove, bolje patike. :) Sto se tice ulozaka, obisla sam maltene sve apoteke u NS-u i prodavnice sa ortopedskim pomagalima, i mislim da su najbolji Bauerfeind silikonski ulosci i Grubin, mada svi ulosci imaju tanak prednji deo, ne znam koliko bi mi pomogli da me ne bole palcevi. Na internetu sam videla Dr Scholl Active Series uloske koji su, izmedju ostalog, i protiv bolova oko cevanice, ali nigde ne mogu da ih nadjem u NS-u. Mogu da se poruce preko ebay-a, ali ja bih volela prvo da ih probam. Da li neko mozda ima iskustva sa njima i da li neko zna da li imaju negde da se kupe u Novom Sadu ili Beogradu? Ili bi mozda trebao neki cvrsci ulozak za prednji deo? Prodavnica obuce Ecco ima uloske koji sluze samo da popune prostor u obuci kada nekom treba za pola veci broj. Ulosci su za prednji deo, do pola stopala otprilike, tanki, cvrsci, kozni.

Ili je mozda problem sto ja ne znam kako bih pravilno trebala da se oslonim na stopalo pri trcanju i doskoku? :))) Od kad mi je saniran otok skocnog zgloba, ja sve vreme skacem na prstima. :)) Ne znam da li je mozda zbog toga. Uopste ne znam kako sam se ranije na treninzima oslanjala na stopalo, nisam ni obracala paznju na to.

Unapred hvala.
Odgovori