Bol u kuku

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Miljana0702
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 12, 2013 2:36 pm

Bol u kuku

Post od Miljana0702 »

Poslednje dve godine desava mi se da se povremeno probudim sa bolom u desnom kuku. Bol nije nepodnosljiva, niti se cesto javlja, obicno traje nekoliko sati ili ceo dan, medjutim danas imam osecaj da se siri do kolena i da zahvata i preponu. Bol je istog intenziteta bez obzira da li hodam, lezim ili sedim. Eventualno blago udaranje pomaze da se bol smanji. Imam 25 godina, normalne sam tezine, nikada nisam imala povrede-prelome.
Trenutno nisam u mogucnosti da odem kod lekara, te bih bila zahvalna ukoliko bi neko rekao barem o cemu bi moglo da se radi.
Korisnikov avatar
aa aca
(!) korisnik udaljen sa foruma
(!) korisnik udaljen sa foruma
Pridružio se: Ned Jan 20, 2013 7:41 pm

Re: Bol u kuku

Post od aa aca »

Може да се ради о деформисаном душеку на коме спаваш. Притисак на кук буде превелик и ето болова.
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
Miljana0702
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 12, 2013 2:36 pm

Post od Miljana0702 »

Ne sporim, moguce je (posebno sto mi je lezaj napravljen od najtvrdjeg sundjera koji su imali), s tim sto vrlo retko spavam na desnom boku (a da budem iskrena ne mogu da se setim kako sam nocas spavala, probudila sam se na levom).
Hvala na odgovoru :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.

Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако: Slika. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца
Korisnikov avatar
RehabFizio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm

Post od RehabFizio »

Miljana0702,

Sve hronične bolove treba prekontrolisati kod lekara. Međutim, pošto se kod vas javlja bol duž noge medicinska dijagnoza bi prepostavljam glasila lumboišijalgija. Degenerativne promene u zglobu kuka daju slične simptome. S druge strane bol u preponama, kuku ili duž natkolenice je česta i kod dislokacije sakroilijačnih zglobova (zglobovi između krsne kosti i karličnih kostiju). Takođe, nije ni retka dislokacija preponskih kostiju na mestu njihovog spajanja tzv pubičnoj simfizi. Metodama hiropraktike se bezbolno može popraviti stanje.

Više informacija možete naći na blogu:
http://hiropraktika-osteopatija.blogspot.com/

Nadam sa da sam pomogao.
Vesna Vasiljevic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 14, 2013 1:09 pm

Post od Vesna Vasiljevic »

Pre tri meseca me je zaboleo kuk (levi kuk). Otisla sam lekaru, snimala sam na rendgenu, snimak sam odnela doktoru, doktor je rekao da su kukovi uredu i da se bol javlja zbog kicme. Medjutim mene i dalje boli kuk, obicno zbog dugog stajanja ili hodanja. Takodje se cuje "skljocanje" u kuku prilikom savijanja sto se ne javlja u drugom kuku i to me brine. Ako Vam bude trebalo poslacu Vam sliku snimka kuka imam je na racunaru, samo ne znam kako da je postavim ovde ? Htela bih da cujem Vase misljenje ? Hvala unapred.
Korisnikov avatar
RehabFizio
Aktivan član
Aktivan član

Post od RehabFizio »

Vesna Vasiljevic,

Nije retko da se na snimcima ne vide značajne promene, a da osoba i dalje trpi bol. Najverovatnije je to slučaj i kod vas, tim pre što osećete i "škljocanje" u zglobu kuka kao i bol nakon dugog stajanja ili hodanja. Se ovo ukazuje na to da postoji subluksacija u zglobu kuka. To znači da zglobne površine ne naležu optimalno jedna na drugu. Takođe, može biti udruženo sa subluksacijama i u drugim zglobovima (kičmeni pršljenovi) jer jedno "izmeštanje" zglobova prati drugo.

Sve ovo nije niti opasno niti hitno, ali na duže staze može biti veoma iritantno i može ubrzati proces propadanja hrskavice u zahvaćenim zglobovima. Dobra vest za vas je da se hiropraktikom, bezbolno, zglobne površine mogu "vratiti" na svoje mesto čime bi nestao i bol.

Srdačan pozdrav!
Vesna Vasiljevic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 14, 2013 1:09 pm

Post od Vesna Vasiljevic »

Hvala puno na odgovoru, moram to definitivno u najskorije vreme resiti jer je jako iritentno vec. Da li postoji mogucnost da se posalje slika na vasem sajtu da biste pogledali snimak rendgena?
Korisnikov avatar
RehabFizio
Aktivan član
Aktivan član

Post od RehabFizio »

Vesna Vasiljevic,

Možete me kontaktirati putem email-a koji se nalazi na mom profilu.

Srdačan pozdrav!
MissAleksy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 15, 2014 10:16 pm

Post od MissAleksy »

Dobar dan.
U poslednje 2 godine imam bolove u zglobovima. Najizrazeniji i najcesci su u levom kuku, a javljaju se i u desnom kuku kao i u kolenima. Prvi put mi se bol u kuku javio prilikom lagane setnje. Od tada se taj bol stalno vraca. Ne boli me dok mirujem, vec pri pokretu. Najcese me zaboli posle malo duze setnje. Imam 27 godina. U januaru sam primenjivala specijalni rezim ishrane koji je podrazumevao i Ca koji sam pila 3 puta na dan. U tom periodu mi je bol nestao i ponovo se javio 2 meseca po prestanku terapijskog rezima ishrane.
Inace sam anemicna i imam blazi oblik depresije. Citala sam da kod depresivnih osoba postoji manjak Ca i da se onda on povlaci iz kostiju(koje se pritom razgradjuju). Da li je to istina i da li gustina kostiju moze nekako da se poveca ili ona u toku zivota samo opada?
Sta vi mislite zbog cega me bole zglobovi?
Odgovori