Bol u kolenu ?!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

ljanmii
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2013 7:18 pm

Bol u kolenu ?!

Post od ljanmii »

Pri jednom naglom pokretu na malom fudbalu osetio sam kao da mi je nesto kvrcnulo u kolenu. Zabolelo me je,ali sam mogao da nastavim da igram do kraja. Nakon toga sam osecao bol na dodir u predelu ispod casice(polu-levo) i nije bilo otoka.Mirovao sam par dana i bol je prosla. Proslo je dvadesetak dana i sada osecam bol pri nekim naglim pokretima ali bol osecam sa zadnje strane iznad kolena i sa bocne unutrasnje strane kolena. Nije to jak bol,ali se plasim da pocnem da treniram da se nesto ne iskomplikuje. Da li neko zna sta je resenje i da li mislite da se radi o nekoj ozbiljnijoj povredi?
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: Bol u kolenu ?!

Post od terapeut »

Lekar?
ljanmii
Novi član
Novi član

Post od ljanmii »

Idem sutra kod lekara..samo se nadam da nije kasno s obzirom da je proslo skoro mesec dana :/
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

И шта је рекао чика доктор?
ljanmii
Novi član
Novi član

Post od ljanmii »

Bio sam kod lekara i kaze da se radi o prvom stepenu istegnuca medijalnog ligamenta i imam fizikalne terapije 10 dana i da ne opreterecujem previse nogu desetak dana pa kontrola
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Тим терапијама још додај један сталан магнет који ћеш по цео дан да носиш на колену. Много ће ти убрзати регенерацију. Треба ти један неодијумски магнет облика диска дебљине око 4mm и пречника око 2cm. Цена треба да је око 2 евра. Прочитај шта сам на мом сајту писао о магнетима и магнетном пољу.
ljanmii
Novi član
Novi član

Post od ljanmii »

Pogledao sam na vasem sajtu i kontaktirao sam jednu firmu sa linka ali oni trenutno nemaju na lageru velicinu onog magneta 20 x 5 mm ,znate li gde bih mogao da nabavim takav ?

Zanima me isto kako ce taj magnet non stop da stoji na mom kolenu? Nisam imao iskustava sa mangetima pa kako bih ga fiksirao ?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Не мора баш та величина. Важно је да не буде тањи од 3mm јер се лако преломи. Знам за те две фирме које их продају. Имали су неке магнете и у Микропринцу али су доста скупљи. Погледај још по Гуглу.

Магнет можеш да учврстиш помоћу ластижа или стезника за колено - ако га носиш. Можеш да узмеш два магнета па их ухватиш за панталоне - један споља а други изнутра. Мада, у том случају магнети ће бити далеко од колена и ландараће наоколо.

Можеш да погледаш и код др Душанке Мандић, само је код ње скупље него да се сам занимаш. Она ипак од тога живи.
ljanmii
Novi član
Novi član

Post od ljanmii »

Jedna od te dve firme ima na lageru samo 20 x 2mm i mora da se kupi najmanje pet komada.
Potrudicu se da nadjem negde na internetu :)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Дебљина од само 2mm је баш мала. Некад се код Кинеза могло наћи згодних магнета, али потрага је мукотрпна. Тих магнета има свугде по свету да се купи, чак и у Хрватској и Словенији. Само је код нас проблем.

Ако имаш неку фирму да ти плати преко рачуна, можеш да купиш код Гауса. Свакако можеш да купиш више комада - за сваки зглоб по један магнет. :D Одлични су за побољшање циркулације код старијих особа. Имају хиљаду и једну примену.
ljanmii
Novi član
Novi član

Post od ljanmii »

Videcu ovih dana,narucicu svakako negde. :)

Zanima me ako znate kakav efekat ima fizikalna terapija? Da li ona obnavlja ligamente ili sta vec? hvala
ljanmii
Novi član
Novi član

Post od ljanmii »

Cuo sam se sa jednim covekom preko mail-a i pitao za cenu magneta i on mi je ovo odgovorio.

''Zavisi od kolicine, povrsinske zastite,smera magnetnog polja ''

Zanima me sta da mu kazem kakva bi zastita trebala da bude,ali pre svega me zanima koji smer?? :)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

За физикалну терапију не знам шта да ти кажем. Ја имам лоша искуства с њом у смислу да не даје скоро никакав ефекат. С друге стране, знам људе којима је помогла.

Овде ћеш детаљно да видиш какав магнет ти треба. Ако треба још неко објашњење, слободно питај.

- http://www.supermagnete.de/eng/S-20-05-N

- http://www.magnet-shop.net/Neodym-Magne ... ::245.html
ljanmii
Novi član
Novi član

Post od ljanmii »

ja ovde nista ne razumem :/
da li biste mogli samo da mi kazete sta konkretno da kazem coveku za smer i povrsinsku zastitu? Unapred zahvalan :)
ljanmii
Novi član
Novi član

Post od ljanmii »

da mu kazem da bude od nikla povrsina i da bude smer aksijalni?
Sta znaci ako je smer aksijalni?
Odgovori